|

UN, UNICEF i Sony priređuju bh. premijeru filma "Štrumpfovi: Skriveno selo"

UN, UNICEF i Sony priređuju bh. premijeru filma "Štrumpfovi: Skriveno selo"
3
Klix.ba
7.3.2017. u 16:36
1
komentara
3

dijeljenja
Povodom obilježavanja Dana sreće 20. marta, Ujedinjene nacije, UNICEF i Štrumpfovi će bh. premijerom u sarajevskom multiplexu Cinema City skrenuti pažnju na ciljeve samoodrživog razvoja i obradovati mališane. Također, pop diva Meghan Trainor jučer objavila prvi singl soundtracka filma "I'm A Lady".
Štrumpfovi, jedni od najpoznatijih i najpopularnijih animiranih likova svih vremena nakon skoro četiri pune godine ponovno nam stižu na velika platna u super-hitu Štrumpfovi: Skriveno selo koji se od 30. marta počinje prikazivati i u bh. kinima! Naši omiljeni animirani junaci ove će godine udružiti snage sa UNICEF-om i Ujedinjenim nacijama kako bi potaknuli djecu, mlade i njihove porodice da se uključe u stvaranje sretnijeg, mirnijeg, ravnopravnijeg i zdravijeg svijeta.

Upravo zbog svoje velike popularnosti, Štrumpfovi su se odlučiti pridružiti kampanji “Mali Štrumpfovi, veliki ciljevi” koja na originalan i zabavan način povezuje Ciljeve održivog razvoja, koje su kao viziju boljeg svijeta dogovorile 193 zemlje članice Ujedinjenih nacija, i Štrumpfove, koji generacijama simbolizuju vrijednosti kao što su solidarnost, zajedništvo i poštovanje različitosti.

Štrumpfovi putem stranice www.smallsmurfsbiggoals.com pozivaju djecu i njihove porodice da se upoznaju s “malim” stvarima koje mogu doprinijeti ostvarivanju kvalitetnijeg obrazovanja, zdravlja, čišćeg okoliša ili drugih ciljeva koje smatraju važnim. Kroz zabavnu igru, svako može odabrati ciljeve kojima želi doprinijeti i stvoriti vlastitog Štrumpfa avatara kojeg može podijeliti s prijateljima kako bi se i oni pridružili inicijativi.Vrhunac kampanje očekuje se u povodu Međunarodnog dana sreće, koji se obilježava 20. marta, a tim će se povodom, dan ranije 19.marta, u Sarajevu u multiplexu Cinema City sa početkom u 12:00 sati suradnji Ujedinjenih nacija, UNICEF, Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH i Cinema City održati Svečana BH premijera animiranog super-hita Štrumpfovi: Skriveno selo.

Organizatori premijere su osigurali određeni broj ulaznica za grupe djece koja inače nisu u mogućnosti doći do istih a ostatak ulaznica za prvu projekciju najočekivanijeg animiranog filma godine će svi zainteresovani od sutra moći kupiti na blagajnama sarajevskog multiplexa. Cilj je da se i ovom premijerom istakne važnost usvajanja Ciljeva samoodrživog razvoja od strane države BiH čije je ispunjenje i naša obaveza kao članice Ujedinjenih nacija do 2030. godine.

Jučer je studio Sony objavio i prvi muzički spot soundtracka filma Štrumpfovi: Skriveno selo pjesme "I'm A Lady" koju izvodi planetarno popularna američka pop diva Meghan Trainor a koji je krenuo u emitovanje na TV i radio stanicama širom svijeta a sada ga možete vidjeti i čuti i u BiH.


Za razliku od svojih prethodnika, Štrumpfovi: Skriveno selo u potpunosti je animirani film. Kao i svi animirani hitovi unazad posljednje decenije i ovog ćemo u bh. kinima moći gledati u sinhronizovanoj verziji, a glasove glavnim karakterima pođuju neki od najvećih glumaca regiona: Mila Elegović, Alma Prica, Tamara Aleksić, Ljubomir Kerekeš, Dragan Vujić, Srđan Timarov, Ana Begić Tahiri, Hana Hegedušić, Bojan Perić, Mladen Vasary, Ivan Đuričić i mnogi drugi.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...