Izgubila bitku s opakom bolešću
0

Umrla Laura Ziskin, producentica "Spidermana"

Sarajevo-x.com
Laura Ziskin
Laura Ziskin
Laura Ziskin, proslavljena holivudska producentica, koja je dovela "Spidermana", filmsku priču o američkom superheroju, na velike ekrane, preminula je nakon dugogodišnje borbe sa rakom dojke.

Iz Sony Picturesa objavili su da je Ziskin preminula u 61. godini u nedjelju u svom domu u Los Angelesu.

Jedan od filmova na kojima je radila je i megapopularna romantična komedija "Pretty Woman" sa Julijom Roberts i Richardom Gereom u glavnim ulogama, te brutalna drama "Fight Club" u kojoj glume Brad Pitt i Edward Norton.

Osim filmova, Ziskin je producirala prijenos dodjele Oskara u dva navrata te bila jedan od direktora u kompaniji Fox, a ostat će upamćena kao prva žena koja je samostalno producirala jednu dodjelu Oskara. To se desilo 2002. godine u Kodak areni.

Međutim, najpoznatija je po produciranju sva tri dijela "Spidermana". Trilogija u kojoj glume Tobby Maguire i Kirsten Dunst zaradila je 2,5 milijardi dolara i stekla svjetsku popularnost.

Ziskin je karijeru počela kao lični asistent, a igrane filmove je počela snimati sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća. Rak joj je dijagnosticiran 2004. godine.