Seul
0

Ubila se najpopularnija južnokorejska glumica

FENA
Jedna od najpopularnijih južnokorejskih glumica pronađena je mrtva u četvrtak nakon očiglednog samoubistva izazvanog patnjom od poslijerazvodne depresije i maltretiranja putem internetskih glasina o njenim navodnim neregularnim finansijskim aktivnostima, saopćila je policija.

Vjeruje se da se Choi Jin-sil, čija joj je slava donijela nadimak "nacionalna glumica", objesila u kupatilu svog seulskog doma, saopćio je Yang Jae-ho, glavni istražitelj seulske policijske stanice Seocho, javio je AP.

"To je očigledno samoubistvo", izjavio je Yang novinarima, pozivajući se na doktorov pregled tijela Choi i svjedočenja članova porodice i prijatelja. Kazao je da je istraga u toku.

Autopsija je planirana tokom dana.

Nikakva poruka o uzroku samoubistva nije pronađena, ali je Choi uputila SMS poruke svojoj šminkerici dva puta u srijedu u kojima traži od nje da "pazi na djecu, bez obzira šta se desilo" i poručuje joj "da joj je žao", izjavio je istražitelj.

Choi je debitirala u kasnim 1980-im i kao briljantna glumica svijetlih očiju brzo je postala jedna od najomiljenijih južnokorejskih glumica. Ona je glumila u brojnim filmskim hitovima kao što su "My Love, My Bride" iz 1990., i "How to Top My Wife" iz 1994., i TV dramama poput "Jealousy," "My Rosy Life" i prošlogodišnjoj "Bad Woman, Good Woman."