Film/TV
1

"Ubij ih nježno" i "Smrt čovjeka na Balkanu" u multiplexu Ekran

Klix.ba
Kriminalistički triler sa iskusnom mafijaškom postavom "Ubij ih nježno" i hit crna komedija o balkanskom mentalitetu "Smrt čovjeka na Balkanu" od 06. decembra na programu Family Centra Ekran.

Filmski program Family Centra Ekran Zenica od 06. Decembra predvodi kriminalistički triler u režiji Andrewa Dominika sa iskusnom 'mafijaškom' postavom - Ray Liotta, James Gandolfini, Vincent Curatola i Brad Pitt u glavnoj ulozi, "Ubij ih nježno"/ "Killing Them Softly".

Priča je smještena u New Orleans, a prati Jackieja Cogana (Brad Pitt) dok istražuje pljačku koja se dogodila za vrijeme igranja pokera s visokim ulozima u organizaciji mafije. Film je snimljen prema romanu Georgea V. Higginsa iz 1974. godine.

Termini projekcija svaki dan od 18:00 i 20:00 sati. Petkom i subotom dodatni termini od 22:00 sata.

Family Centar Ekran u novoj filmskoj sedmici donosi na program crnu komediju o balkanskom mentalitetu u režiji Miroslava Momčilovića "Smrt čovjeka na balkanu", u kojoj uloge tumače Emir Hadžihafizbegović, Nataša Ninković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Branislav Trifunović, Nikola Đuričko, Mirjana Karanović i Nikola Kojo. Povod za tragikomični razvoj događaja u filmu je samoubistvo usamljenog kompozitora pred web-kamerom svog računara.

Privučeni zvukom pucnja u stan dolaze komšije, koji provode vrijeme u stanu čekujući da stignu hitna pomoć i policija. Sve vrijeme ih snima web-kamera, a oni toga nisu ni svjesni. Dok čekaju, prekraćuju vreme tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na pokojnika, sažaljevaju ga, 'dižu u nebesa' njegovu muziku, iako sve vrijeme ne mogu da se sjete njegovog imena.

Događaji poprimaju drugi tok nakon što shvate da je kamera na računaru uključena i da ih sve vrijeme snima.

Termini projekcija svaki dan od 15:00,17:00,19:00 i 20:45 sati.