"Teskilat"
100

U turskoj seriji koja se snimala u Mostaru prikazano rušenje Starog mosta, pogledajte isječak

N. O.
Screenshot/TRT
Screenshot/TRT
Nove epizode turske serije "Teskilat" snimane u Mostaru su objavljene, a između ostalog u jednom od nastavaka prikazano je rušenje Starog mosta.
Nakon što je nedavno ekipa turske serije "Teskilat" ("Organizacija") predvođena glumcem Muratom Yildirimom privukla pažnju tokom snimanja novih epizoda u Mostaru, nekoliko ih je i objavljeno te se snimci dijele društvenim mrežama.

Isječak 80. epizode podijeljen na TikToku, između ostalog, prikazuje rušenje Starog mosta, a radnja se vraća u 1991. godinu.

Scene su snimane u Mostaru, ali i na Tekiji u Blagaju te su ranije podijeljene fotografije Yildirima i ekipe na setu.

@stari.lakic.bg #organizacija #teşkilat #omer #zehra #korkut #uzaj #neslikhan #foryou ♬ News3 News Business VP(856793) - Kei

"Teskilat" je turska televizijska serija koja je počela s emitovanjem 2021. godine, a govori o poslovnom, ali i privatnom životu ekipe koja radi u Nacionalnoj obavještajnoj organizaciji.

Sinopsis četvrte sezone najavljuje: "Omer (Murat Yildirim) će se naći u Mostaru u novoj potrazi nakon traumatične operacije koju je prošle sezone doživio u Organizaciji. Donosit će važne odluke dok preuzima zadatke koje nikada nije mogao predvidjeti na svom novom putovanju".

Glumačku ekipu pored Yildirima čine i Aybuke Pusat, Yunus Emre Yıldırımer, Sarp Levendoglu, kao i Cengiz Bozkurt. Aybuke je zamijenila Deniz Baysal u glavnoj ženskoj ulozi.