{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu svjetska premijera 'Fools Rush In'

S
12.8.2008. u 14:40
0
3
U Sarajevu svjetska premijera 'Fools Rush In'
0
U Sarajevu svjetska premijera 'Fools Rush In'
Ekipa filma "Fools Rush In" posjetila je danas i sjedište Federalne vlade i razgovarala sa dopremijerom Gavrilom Grahovcem.
"Vlada Federacije BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Fodacija za kinematografiju u njegovu sastavu pružit će punu potporu eventualnoj odluci da film snimate u Bosni i Hercegovini i Sarajevu. Na taj način, uz ostalo, želimo pokazati da stvari u ovoj zemlji izgledaju drugačije nego kakvim ih neki žele predstaviti," kazao je dopremijer Federacije BiH i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac tokom današnjeg susreta.

Filmsko ostvarenje "Fools Rush In", čiji je scenarij rađen po knjizi Billa Cartera, a koje režira Andruch Waddington, uz glavne uloge koje će tumačiti holivudske zvijezde Orlando Bloom i Liam Neeson, priča je o, kako je kazao producent Elliot Lewit, mladom čovjeku koji cijelom svijetu pokazuje kako ići naprijed i u najtežim situacijama.

Prema riječima dopremijera Grahovca, filmska produkcija u Federaciji BiH je, od utemeljenja Fondacije za kinematografiju prije šest godina, postala jedan od najprepoznatljivijih domaćih brandova.

Orlando Bloom izrazio je danas impesioniranost dočekom svoje filmske ekipe u Sarajevu, a producent Lewit i redatelj Waddington obećali su da će, ne stigne li na sljedeći Sarajevo Film Festival, film “Fools Rush In” svoju svjetsku premijeru imati upravo u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: