{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održana svjetska premijera filma "Duhovi Sarajeva"

S
Sarajevo-x.com
23.11.2007. u 10:00
0
0
U Sarajevu održana svjetska premijera filma "Duhovi Sarajeva"
0
U Sarajevu održana svjetska premijera filma "Duhovi Sarajeva"
Film prikazan u prepunoj Dvorani Zetra
U prepunoj olimpijskoj Dvorani Zetra sinoć je održana svjetska premijera filma "Duhovi Sarajeva" reditelja Dejana Radovića. Premijeri je prisustvovala i cijela glumačka ekipa koju predvode Severina Vučković, Enis Bešlagić i Davor Janjić. Po završetku projekcije ekipu filma koja je izašla na stage publika je pozdravila aplauzom.
Scenarist filma je Enver Puška, a "Duhovi Sarajeva“ govore o prijateljstvu, o vremenu kada nam nisu trebali planeri ni mobiteli da se vidimo s dragim ljudima.

Osim što daju podršku obnovi sarajevske žičare na inicijativu Severine Vučković, ekipa filma se uključila i u dobrotvornu akciju tačnije aukciju na kojoj bi se prodavala lična garderoba i garaderoba iz filma, kako i neki drugi vrijedni predmeti, a prihod bi bio namijenjen liječenju djevojčice Lune Osmanagić.

Film "Duhovi Sarajeva" pomalo je netipičan za poslijeratnu bosanskohercegovačku kinematografiju. Iako se odvija u poslijeratnom Sarajevu bavi se ipak drugačijim temama – ljudskim snovima.

San dvojice mladića o obnavljanju Trebevićke žičare, kako bi Sarajlijama uljepšali život, bez posebnog ličnog interesa, samo je još jedan dokaz iznimnog duha naših ljudi. Pa i prizori grada slikani su s posebnom pažnjom i željom da se Sarajevo pokaže onakvim kakvim ga vide oni koji Sarajevo istinski vole i osjećaju – zabavnim, modernim, lijepim.

Pogledajte trailer za film "Duhovi Sarajeva"

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: