Uskoro i snimanje serije
0

U Sarajevu održana premijera filma "Jan" Kenana Musića

I. S.
Foto: Amir Herić, OFF Press
Foto: Amir Herić, OFF Press
U sarajevskom Cineplexxu održana je premijera filma "Jan" reditelja i producenta Kenana Musića.

Uloge u filmu su ostvarili: Maksim Jovanović, Ammar Fazlagić, Arma Tanović, Mehmed Porča, Zan Mujkić, Nejla Podžić, Maja Salkić, Margarita Mladinić, Hana Zrno i Harun Kurić.

Premijeri su prisustvovali prijatelji i partneri filma, mediji te predstavnici javnog, kulturnog i političkog života grada Sarajeva među kojima Ministar kulture i sprota KS Samir Avdić, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, producent Samir Smajić, predstavnici Općine Centar, Ambasade Nizozemske i drugi.

Publika je sinoć putem aplikacije ostavila svoje komentare na film, a neki od njih istakli kako je ovo "hrabar i bitan korak za bosanskohercegovačku kinematografiju".

Glumica Maja Salkić je izjavila kako je film "Jan" životan i svakodnevan, sarajevski.

"Šarmantan onoliko koliko su naši odnosi prema životu i problemima šarmantni. Potresan do granice izbijanja daha. I šta ostaje? Da trčiš, hodaš od Vijećnice preko mostova zamamnog Sarajeva... U kome će konačno hrabri dobiti šansu", kazala je.

Posebno oduševljenje nije krila mlađa generacija, koja je oduševljena filmom i sadržajem koji im je blizak. U narednih šest mjeseci slijedi festivalska distribucija filma, nakon čega će biti dostupan online na VOD platformama. U aprilu je planirano i snimanje prve sezone serije "Jan".