Film/TV
0

U pripremi novi film Star Trek serijala

Sarajevo-x.com
Režiser J.J. Abrams je počeo sa odabirom glumaca koji će stajati na komandnom mostu u 11. nastavku popularnog SF serijala Star Trek. Naziv filma još uvijek nije poznat, a pretpostavlja se da će se priča temeljiti na ranim danima Entreprisove posade, dok su još uvijek bili na akademiji.

Glumac Anton Yelchin trenutno pregovara sa ekipom filma o njegovom angažmanu za ulogu Pavela Chekova, ruskog navigatora USS Enterprisea, pod komandom kapetana Jamesa T. Kirka.

Ako bi dobio ulogu, Yelchin bi se pridružio zemljaku Zacharyju Quintou i Leonardu Nimoyju, koji bi trebali tumačiti ulogu Mr. Spocka. U New Yorku i Londonu još uvijek traje kasting za uloge Kirka, Bonesa, Uhure, Sulua, Scottyja te za filmskog zlikovca i kapetana Federacije. Za posljednju dvojicu Abrams planira naći dva poznatija glumca.

Radnja novog filma još uvijek nije otkrivena, ali se vjeruje da će priča pratiti rane dane Enterpriseove posade, dok su bili na Zvjezdanoj Akademiji. Premijera filma se očekuje 25. decembra 2008. godine.