{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U pripremi film "Na Drini ćuprija"

S
30.11.2009. u 15:54
0
11
U pripremi film "Na Drini ćuprija"
0
U pripremi film "Na Drini ćuprija"
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i proslavljeni filmski autor Emir Kusturica razgovarali su danas u Banjaluci o snimanju filma "Na Drini ćuprija" po romanu nobelovca Ive Andrića i izgradnji "kamengrada" - neophodnog za tu namjenu.
"Vlada Srpske će na bazi projekta, koji će biti urađen, obezbijediti određene odluke, te dati određenu logistiku i učiniti sve da to bude prepoznatljivo mjesto, koje, spojeno sa Drvengradom, može da predstavlja veliku turističku atrakciju potrebnu za oporavak čitavog kraja, što će dovesti stotine hiljada ljudi godišnje u posjetu tim destinacijama", rekao je novinarima predsjednik Vlade Srpske Milorad Dodik.

Izražavajući zadovoljstvo zbog realizacije ovakvog projekta, Dodik je naglasio da je izgradnja autentičnog ambijenta neophodna za snimanje filma, ali i za turističku i kulturnu prezentaciju Višegrada.

Režiser Emir Kusturica naglasio je da će se za potrebe filma oko ćuprije praviti grad od kamena, kako bi se Drina i Višegrad vratili u "oplemenjeno filmsko područje", a da će se u filmu "isti čovjek roditi tri puta kako bi se i u filmu moglo obuhvatiti vremensko razdoblje od tristo godina".

Kusturica je rekao da ga za premijera Dodika vežu sjećanja na zajednički politički angažman s početka devedesetih godina prošlog vijeka.

"Drago mi je što je Milorad primijenio ideju reforme kroz svoju autonomiju i autonomiju kraja u kome je, kad je nestala Jugoslavija, bilo neophodno da kažemo ko smo", rekao je Kusturica.

Kusturica, koji je sinoć u Banjaluci sa "No Smoking Orkestrom" održao koncert, rekao je da se pred banjalučkom publikom osjećao fantastično.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: