U pripremi film "Na Drini ćuprija"

S
SRNA
30.11.2009. u 15:54
0
11
U pripremi film "Na Drini ćuprija"
0
U pripremi film "Na Drini ćuprija"
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i proslavljeni filmski autor Emir Kusturica razgovarali su danas u Banjaluci o snimanju filma "Na Drini ćuprija" po romanu nobelovca Ive Andrića i izgradnji "kamengrada" - neophodnog za tu namjenu.
"Vlada Srpske će na bazi projekta, koji će biti urađen, obezbijediti određene odluke, te dati određenu logistiku i učiniti sve da to bude prepoznatljivo mjesto, koje, spojeno sa Drvengradom, može da predstavlja veliku turističku atrakciju potrebnu za oporavak čitavog kraja, što će dovesti stotine hiljada ljudi godišnje u posjetu tim destinacijama", rekao je novinarima predsjednik Vlade Srpske Milorad Dodik.

Izražavajući zadovoljstvo zbog realizacije ovakvog projekta, Dodik je naglasio da je izgradnja autentičnog ambijenta neophodna za snimanje filma, ali i za turističku i kulturnu prezentaciju Višegrada.

Režiser Emir Kusturica naglasio je da će se za potrebe filma oko ćuprije praviti grad od kamena, kako bi se Drina i Višegrad vratili u "oplemenjeno filmsko područje", a da će se u filmu "isti čovjek roditi tri puta kako bi se i u filmu moglo obuhvatiti vremensko razdoblje od tristo godina".

Kusturica je rekao da ga za premijera Dodika vežu sjećanja na zajednički politički angažman s početka devedesetih godina prošlog vijeka.

"Drago mi je što je Milorad primijenio ideju reforme kroz svoju autonomiju i autonomiju kraja u kome je, kad je nestala Jugoslavija, bilo neophodno da kažemo ko smo", rekao je Kusturica.

Kusturica, koji je sinoć u Banjaluci sa "No Smoking Orkestrom" održao koncert, rekao je da se pred banjalučkom publikom osjećao fantastično.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: