Najavio kreator serije
43

U predstojećoj epizodi Simpsona konačno će otkriti kako su uspijevali predvidjeti budućnost

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U predstojećoj epizodi animirane serije Simpsoni konačno će se otkriti kako predviđaju budućnost.

Serija koju je kreirao Matt Groening, na ekranima je više od tri decenije, a prvi put je emitirana 17. decembra 1989., što ju je učinilo najdugovječnijom američkom televizijskom serijom u udarnom terminu.

Od predviđanja krize troškova života u Velikoj Britaniji do Donalda Trumpa kao predsjednika SAD-a, pa čak i pandemije covida, pisci sasvim jasno znaju nešto što mi ne znamo.

Scenarist i producent serije, Matt Selman, nedavno je rekao za Deadline da će nadolazeća epizoda 34. sezone otkriti sve.

"Imamo još jednu ludu konceptualnu epizodu koja objašnjava kako Simpsonovi znaju budućnost. To je konceptualna epizoda s puno ludih stvari u sebi, ali objašnjava kako mogu predvidjeti budućnost", kazao je.

Govoreći o tome kako, nakon toliko vremena, produkcijski tim uspijeva održati seriju tako svježom, Selman je rekao: "To je naš najveći kreativni izazov, pobrinuti se da svaka epizoda bude jedinstvena i posebna i da ima nešto svježe za reći. Srećom, svijet čuva isporučujući stvari koje se trebaju odraziti u Springfieldskom ogledalu. Dakle, to je zahvala svijetu, ali i svijet treba biti bolji. Nemam problema s ponavljanjem emocionalne dinamike."

"Ne možete jednostavno prekrižiti emocionalno porodično pripovijedanje jer ste već ispričali te emotivne porodične priče. Ali morate imati nešto novo za reći o vanjskom svijetu ili novom aspektu odnosa da istražite koji je specifičniji i zanimljiviji", dodao je.