{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U New Yorku u maju Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF)

F
5.2.2007. u 11:20
0
0
U New Yorku u maju Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF)
0
U New Yorku  u maju Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF)
Četvrti Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF™), koji predstavlja istaknutu i u svijetu priznatu tradiciju bh. kinematografije, bit će održan 11. i 12. maja u Tribeca Cinemas u New Yorku, kinu koje je domaćin poznatog Tribeca film festivala.
Istovremeno, BHFF™će objaviti i otvaranje zvaničnog konkursa za prijavu filmova na ovogodišnji Festival. Stoga, filmski odbor Festivala poziva reditelje i producente da svoje prijave dostave najkasnije do 31. marta.

Filmski odbor razmatrat će igrane i kratke filmove, dokumentarne, kratke dokumentarne te animirane filmove bh. reditelja ili filmova čija je tema posvećena Bosni i Hercegovini.

Ovaj jedinstveni kulturni događaj koji organiziraju dvije neprofitne organizacije u New Yorku, Radio Glas Bosne i Hercegovine i Akademija Bosne i Hercegovine, predstavlja nove talente moderne evropske kinematografije, ujedno pružajući jedinstvenu priliku američkoj publici da upozna filmsku produkciju i kulturu Bosne i Hercegovine.

Od osnivanja 2003. godine, Festival je privukao značajnu pažnju javnosti kroz međunarodno priznate kratkometražne i igrane filmove, među kojima su i "Savršeni krug" Ademira Kenovića, "Kod amidže Idriza" Pjera Žalice te dokumentarne filmove, kao što su "Zločin i kazna" Marije F. Warsinski te "Slijepa pravda" Aldina Arnautovića i Refika Hodžića.

Festival ima za cilj predstavljanje bh. kinematografije na području Sjedinjenih Američkih Država te upoznavanje šire javnosti o novim djelima istaknutih, ali i mladih bh. reditelja ili filmova čija je tema Bosna i Hercegovina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: