"Mostarska operacija"
152

U Mostaru se snima nastavak popularne turske serije, na setu i poznati glumac Murat Yildirim

N. O.
Foto: TRT
Foto: TRT
U Mostaru se snima četvrta sezona serije turske serije "Teskilat" ("Organizacija"), a na društvenim mrežama dijele se fotografije popularnog turskog glumca Murata Yildirima sa seta u ovom bh. gradu.

Serija "Teskilat" se emituje na kanalu TRT1, a u saopštenju ove televizije navedeno je da ekipa trenutno snima scene četvrte sezone u Mostaru.

TGRT Haber prenosi da su glumci još prošle sedmice stigli u Mostar. Veliku pažnju privukle su fotografije Murata Yıldırıma na kojima se može vidjeti Stari most u pozadini.

Također, određene scene su snimane i na Tekiji u Blagaju te su podijeljene fotografije Yildirima i ekipe na setu.

"Teskilat" je turska televizijska serija koja je počela s emitovanjem 2021. godine, a govori o poslovnom, ali i privatnom životu ekipe koja radi u Nacionalnoj obavještajnoj organizaciji.

Sinopsis predstojeće sezone najavljuje: "Omer (Murat Yildirim) će se naći u Mostaru u novoj potrazi nakon traumatične operacije koju je prošle sezone doživio u Organizaciji. Donosit će važne odluke dok preuzima zadatke koje nikada nije mogao predvidjeti na svom novom putovanju".

Glumačku ekipu pored Yildirima čine i Aybuke Pusat, Yunus Emre Yıldırımer, Sarp Levendoglu, kao i Cengiz Bozkurt. Aybuke je zamijenila Deniz Baysal u glavnoj ženskoj ulozi.