Film/TV
0

U kinu Unitic počelo prikazivanje filma „Poštena igra“

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Poštena igra"
Scena iz filma "Poštena igra"
Jučer je u kinu Unitic počelo prikazivanje najnovijeg, uzbudljivog, trilera francuske kinematografije, filma „Poštena igra”, francuskog reditelja Lionela Bailliua publici do sada poznatog po kratkom filmu „Squash”, te „Microsnake” kao i mnoštva televizijskih serijala.

U glavnoj ulozi je Eric Savin, velika francuska zvijezda. Savin je glumio u francuskim filmovima poput „Quartier V.I.P.” , “Edy” i drugih. Rame uz rame sa njim nalazi se šarmatni, ambiciozni i talentirani Benoit Magimel . Njihova saputnica, u ovom vrhunskom ostvarenju je Marion Cottilard, francuska glumica odabrana da preuzme ulogu velike Edit Piaf u filmu Oliviera Dahansa- “La vie en rose”.

Drugi film Lionela Bajua, poslije “Dvoličnosti”, je veoma napet avanturistički triler u kome je naglasak na karakterizaciji likova.

Šef kompanije Charles je njen vrhovni čovjek, ali ambiciozni uposlenik Jean-Claude je odlučan u namjeri da stigne do samog vrha bez obzira na sredstva. Dok je njegov suradnik Alex ugodan i prijatan momak, Jean-Claude je u konstantnoj potrazi za prljavštinama kod svojih suradnika i spreman je iskoristiti svaku informaciju koja bi mu mogla pomoći u napredovanju.

Lionel je sa ovim filmom, na prestižnom festivalu u San Sebastianu, osvojio nagradu za najboljeg mladog reditelja.

Sarajevska publika će moći uživati u ovom, novom, ostvarenju evropske kinematografije u kinu Unitic od 01.03. u terminima od 18h 00 I 20h 30.