Traje četiri dana
10

U kinu Meeting Point danas počinje 9. "Sedmica turskog filma"

L. K.
Deveta “Sedmica turskog filma” u kinu Meeting Point u Sarajevu održat će se od 11. do 15. decembra, a publika će uz besplatan ulaz imati priliku uživati u projekcijama nekih od najljepših ostvarenja turske kinematografije.

“Sedmica turskog filma” održava se uz podršku Glavne direkcije za kinematografiju Ministarstva kulture i turizma Republike Turske i u organizaciji Instituta Yunus Emre. Osim u Sarajevu, projekcije filmova održat će se u još 20 gradova u Bosni i Hercegovini, uključujući projekcije u Mostaru, Zenici, Srebreniku, Brčkom i Srebrenici.

Otvorenje “Sedmice turskog filma” u kinu Meeting Point održat će se u srijedu, 11. decembra u 20 sati, kada će biti prikazan film “Ljeto u Ankari - oproštajno pismo”, a nakon projekcije održat će se razgovor sa glumcem Gürkanom Uygunom.

Osim filma “Ljeto u Ankari - oproštajno pismo”, bit će prikazana ostvarenja moderne turske kinematografije: “Mađioničar”, “Djedovi ljudi”, “Ne pričaj mi priče”, “Ajla”. Vikendom, u subotu, 14. decembra i nedjelju, 15. decembra, u 13 sati mališani će imati priliku pogledati animirane filmove: “Družba malih spasitelja” i “Raja iz ulice”.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.