Film/TV
0

U kinima od 25. decembra: 'Mrak film 3'

Klix.ba
U kinu Obala Meeting Point od četvrtka, 25.12.2003. počinje prikazivanje filma 'Mrak film 3' (Scary Movie 3).

'Mrak film 3' je nastavak horor parodije na temu rubnih shvaćanja pop kulture u rediteljskoj viziji Davida Zuckera, gurua komedije. Zucker je svojevremeno bio izumitelj novog pravca u komediji kojeg je lansirao sa hitom 'Ima li pilota u avionu?' (nominiran za Zlatni globus i BAFTU 1981.) a doveo do vrhunca sa 'Golim pištoljem' (1991.).

'Mrak film 3' je parodija na tri popularna filma iz dvije prethodne godine: '8 Mile' (glumački debi Eminema), 'Signs' (sa Mel Gibsonom u glavnoj ulozi) i 'Ring' (horor Gorea Verbinskog).

Cindy Campbell (Anna Faris) je ovoga puta u središtu priče o invaziji vanzemaljaca i duhovima.

Nakon što joj je nepoznati ubica ostavio poruku na video traci, Cindy ima još samo 7 dana života tokom kojih mora zaustaviti duha poremećenog uma u njegovim namjerama i pomoći Predsjedniku (Leslie Nielson) da spasi svijet od invazije bića s druge planete koji obožavaju kukuruzna polja i ostavljaju čudne znakove u njima. U međuvremenu, ona će se zaljubiti u mladog repera kojem nedostaje samopouzdanja...

Osnovna glumačka postava u kojoj su još uvijek Anna Faris i Regina Hall, pojačana je poznatim imenima: tu su Leslie Nielsen (glavni glumac iz Zuckerovih gore navedenih komedija), Charlie Sheen... a iz 'Spasilačke službe' u 'Mrak film 3' doplivala je još jedna Playboyeva sirena: Pamela Anderson. (U prvom nastavku bila je to Carmen Electra). Pamela Anderson i Jenny Mc Carthy zapravo nas dočekuju na samom početku filma a dobar provod do kraja obećavaju komičarska imena poput Queen Latifah i Georgea Carlina.

Braća Wayans koji su radili na produkciji i scenariju prethodna dva nastavka (a i glumili u njima) samo su pomogli u oblikovanju likova za treći nastavak.