{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kamernom teatru 55 otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić

Klix.ba
15.10.2018. u 13:44
134
14
U Kamernom teatru 55 otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić
134
U Kamernom teatru 55 otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić
U Kamernom teatru 55 u Sarajevu otvorena je knjiga žalosti povodom smrti legendarne jugoslavenske glumice Milene Dravić.
Svi poštovaoci rada Milene Dravić dobrodošli su da upisivanjem u knjigu žalosti odaju počast ovoj glumačkoj divi.

"S iskrenom tugom i dubokim žaljenjem primili smo vijest da je preminula neponovljiva Milena Dravić. Nema riječi koje mogu opisati prazninu koja ostaje njenim odlaskom, jer takav talent, takva posvećenost poslu, ali i gotovo nepojmljiva ljudskost koju su pokazivali Milena i njen suprug, pokojni Dragan Nikolić, teško će se ponoviti. S njima je otišla cijela jedna epoha koja je obilježila glumačku scenu Balkana i bivše Jugoslavije. S njima smo se smijali i plakali, učili i uživali i proći će mnogo vremena, a možda to vrijeme nikada neće ni doći, dok se takve glumačke, ali i ljudske veličine ponovo ne pojave. Milena je, pored svog veoma zgusnutog profesionalnog rasporeda uvijek pronalazila način da se u potpunosti posveti običnim ljudima i da im pokloni svoje dragocjeno vrijeme, ljubav, nesebičnu i iskrenu pomoć. Bila je i ostala inspiracija i primjer o kakvom se može samo sniti. Mi koji ostajemo možemo se smatrati sretnima jer smo živjeli u vremenu u kojem smo mogli uživati u njenom talentu i njenoj ljudskosti. Svoj ogromni talent poklonila si bh. kinematografiji gdje si ostvarila brojne i nikada zaboravljene uloge, glumila u mnogim serijama i igrala u brojnim gostujućim teatarskim predstavama, čime si nas beskrajno zadužila i počastila", rekao je direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

Podsjećamo, Milena Dravić preminula je jučer u Beogradu nakon teške bolesti. U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova i bila je jedan od zaštitnih znakova jugoslavenske kinematografije. Posljednjih godina bila je teško bolesna, a borbu s opakom bolešću hrabro je vodila do samog kraja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: