Saznat ćemo 16. jula
8

U iščekivanju 7. sezone serije "Game of Thrones": Deset pitanja na koja gledatelji čekaju odgovore

Klix.ba
U iščekivanju sedme sezone popularne TV serije "Game of Thrones" koja bi se trebala početi prikazivati 16. jula, Mashable je napravio listu pitanja koja muče sve fanove.

Izvršni producenti najavili su da će se nova sezona osloniti na jake ženske likove s obzirom na činjenicu da Daenerys i Yara plove za Westeros, Sansa drži Winterfell, a Olenna Tyrell je ušla u politički savez s Ellarijom Sand, kao i Cersei na poziciji srednjovjekovnog Sith lorda.

Fanovi postavljaju pitanja:

Hoće li Arya ponovo okupiti svoju porodicu?

Izvjesno je da će se Arya nakon ubistva Waldera Freya nastaviti svetiti svima koji su povrijedili njenu porodicu. Ipak, ostaje upitno da li će otputovati na Sjever gdje se nalazi njena porodica (brat i sestra) i na taj način ponovo ujediniti Starkove.

Šta će se dogoditi sa Branom?

Gledatelji se pitaju šta će biti sa Branom i da li će on dovesti do propasti sedam kraljevstava putem Wargsa (ljudi koji imaju sposobnost ulaska u umove životinja) i Bijelih hodača.

Koliko će dugo Cersei biti kraljica?

Praksa je pokazala da u Westerosu niko ne može vladati dugo, posebno ako ima plavu boju kose. Dosadašnje sezone pokazale su da je Cersei bar za sada neuništiva, ali da je u isto vrijeme napravila i stotine neprijatelja.

Koga će Daenerys susresti u Westerosu?

U posljednjoj sezoni Daenerys je imenovala Tyrion za desnu ruku kraljice, nakon čega se morskim putem uputila prema Westerosu. Gledatelji se pitaju da li će Daenerys sklopiti savez sa Starkovim i koga će sresti u Westerosu? Hoće li to biti susret licem u lice sa Cersei?

Šta će narušiti mir između Jona i Sanse?

Stvari idu dobro za Starkove, ali to je uvijek sinonim za nadolazeće propasti. U šestoj sezoni Jon i Sansa udružili su se kako bi vratili Winterfell, a prema svim vjerovatnoćama u sedmoj sezoni odnos između njih neće biti idealan.

Koga će štiti Olenna Tyrell?

Vjeruje se da su i unuk i unuka Olenne Tyrell ubijeni u šestoj sezoni serije, za što je kriva Cersei. Ipak, gledateljima nije prikazana njihova smrt, zbog čega se mnogi nadaju da je Margaery Tyrell ipak živa. Kako god, ostaje nejasno hoće li Cersei preživjeti osvetu Olenne Tyrell.

Šta će biti sa Jorahom Mormontom?

Gledatelji su posljednji put vidjeli Mormonta kada mu je Khaleesi naredila da krene u potragu za lijekom. S obzirom na bolest od koje boluje ostaje upitno i da li će gledatelji uopće imati priliku ponovo ga vidjeti u sedmoj sezoni?

Gdje je Brienne of Tarth?

Brienne of Tarth posljednji put je viđena kako maše Jaimiju Lannisteru. Brienne bi se trebala zajedno s Podrickom vratiti u Winterfell kako bi služili Sansi, ali i to je izvjesno s obzirom na okolnosti.

Šta će biti s Bijelim šetačima?

Bijele šetače ne zanima ko sjedi na Željeznom prijestolju jer je njihov kralj svakim danom sve moćniji. Zima dolazi, a to za ljude sa obje strane zida ne znači ništa dobro.

Hoće li Sam Tarly preživjeti?

Upitna je i sudbina jednog od omiljenih likova u seriji "Game of Thrones". Fanovi u šali pozivaju producente da ostave Sama na miru jer on nije uradio ništa loše.