|

VIDEO
/
U Hrvatskoj pobijedio Nikola Lesar, u BiH Marko Palfi

U Hrvatskoj pobijedio Nikola Lesar, u BiH Marko Palfi
16
Klix.ba
25.12.2012. u 08:14
25.12.2012. u 09:20
77
komentara
16

dijeljenja
Gledatelji u Hrvatskoj i BiH sinoć su imali priliku gledati nevjerovatnu završnicu kulinarskog showa Masterchef, koji su emitirale Nova TV i Federalna televizija. Još nevjerovatnije je bilo proglašenje pobjednika. Naime, u Hrvatskoj je pobijedio takmičar Nikola Lesar, u BiH njegov oponent Marko Palfi.

Finalna emisija je na Novoj TV počela nešto iza 20 sati, a na Federalnoj dva sata kasnije. I dok su gledatelji u BiH imali priliku na internet portalima pročitati da je talentirani 22-godišnji kuhar Nikola drugi hrvatski Masterchef, na Federalnoj su gledali sasvim drugu sliku.

U emisiji koja je emitirana na području BiH pobjednik je 31-godišnji Marko Palfi. Zbunjenim gledateljima naposljetku ništa nije bilo jasno. Svi su se pitali kako je moguće da u istoj emisiji budu proglašena dva različita pobjednika i zašto?

O čemu se tačno radi nije poznato, no bh. i hrvatski gledatelji su razotkrili ova konfuzna i mutna dešavanja. Internet portali su preplavljeni komentarima u kojim se ovakav razvoj događaja opisuje kao sramotan.

Iz press službe Federalne televizije su u izjavi za portal Klix.ba kazali da nemaju logično objašnjenje te da su samo emitirali materijal koji su dobili od Nove TV. "Mi nismo producenti, kupujemo gotov materijal i pustili smo emisiju koju smo dobili", ističu iz press službe FTV.

Prijavi grešku


Komentari (77)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...