Film/TV
0

U februaru finalna epizoda tinejdžerske serije "The O.C."

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Snimanje novih nastavaka nekada veoma popularne tinejdžerske sapunice "The O.C.", je otkazano, a posljednja epizoda biti će emitovana 22. februara, stoji u saopštenju koje je izdao Fox TV i Warner Bros. Television Production Inc.

"Posljednja epizoda će predstavljati realan završetak priče koju smo započeli prije četiri godine. Biti će zabavno, vrlo emocionalno i vjerujem da će vjerni gledatelji biti zadovoljni. To je kraj kakav smo uvijek zamišljali.", izjavio je kreator serije Josh Schwartz.

Radnja serije je smještena u okrugu Orange u gradu Newport Beach (Kalifornija). Nakon ogromnog uspjeha prve sezone (2003-2004) serija je proglašena jednom od najboljih dramskih serija, zahvaljujući publici od skoro deset miliona ljudi širom svijeta.

U fokusu serije je Ryan (Benjamin McKenzie), outsajder koji se pokušava snaći u novom svijetu novca, seksa i djece bogataša poput Setha Cohena (Adam Brody) i Marisse Cooper (Mischa Barton).

Serija nije održala nekadašnju popularnost, jer je tokom sezone 2004-2005 uspjela sedmično privući samo sedam miliona gledatelja, a u posljednjoj sezoni broj gledatelja se spustio na šest miliona. U 2006. godini "The O.C." je pratilo oko četiri miliona gledatelja.

Fox je naručio 16 epizoda za 2006-2007 sezonu, čije će se emitovanje okončati krajem februara.", saopćio je glasnogovornik ove TV mreže.