Mnogo istomišljenika
13

U emisiji History Channela sotona liči na Baracka Obamu

Klix.ba
Mehdi Ouazanni
Mehdi Ouazanni
Oni koji su gladali novu TV emisiju "The Bible" emitovanu na History Channelu primijetili su veliku sličnost sotone i američkog predsjednika Baracka Obame.

Miniserija o religiji je postala veoma popularna. Prošle srijede ju je gledalo oko 13,1 milion ljudi, što je više od 12,8 miliona gledatelja koji su pratili show American Idol.

Sličnost između marokanskog glumca Mehdija Ouazannija, koji je glumio sotonu, i američkog predsjednika Baracka Obame je po mnogima velika. Sličnost je prvi primijetio Glenn Beck, komentator i radijski voditelj. Nakon toga su se putem Twittera slično izjasnili i mnogi drugi koji su gledali seriju.

History Channel je potom saopćio da poštuje predsjednika Obamu i da je sličnost "slučajna".

Producent emisije "The Bible", Mark Burnett, rekao je da se ne radi ni o kakvoj namjeri te je dodao da je Quazanni glumio u serijama o Bibiliji prije nego je Obama izabran za predsjednika.

Quazanni se pojavio u nekoliko projekata na temu Biblije, uključujući film "Jeremiah" iz 1998. godine, NBC-jevu miniseriju "In The Beginning" iz 2000. godine, te ABC-jevu miniseriju "The Ten Commandments" iz 2006. godine.