Film/TV
16

U Cinema Cityju "Thor", "Savjetnik", "Prljavo" i "Kraljevi plesnog podija"

Nakon uspješnog prikazivanja filma "Thor: Svijet tame 3D" (Thor: The Dark World) u protekloj sedmici, Cinema City nastavlja prikazivati avanture junaka Thora. Film je od petka do nedjelje zaradio 11,3 miliona dolara i ubrzo stigao na vrh američkog box officea.
Od 14. novembra od režisera filmova "Gladijator" i "Prometej" donosimo novi triler sa vrhunskom glumačkom ekipom "Savjetnik" (The Counselor). Reditelj Ridley Scott i dobitnik nagrade Pulitzer Cormac McCarthy ovaj put udružili su snage i prikazali karakterističan duh i humor, prožet Scottovim vizijama iz noćnih mora, uglednog pravnika, čije će koketiranje s narko biznisom izmaći svakoj kontroli. Epizodnu ulogu u filmu ostvario je i hrvatski glumac Goran Višnjić. Pretprodaja ulaznica od 12. novembra na blagajnama Cinema Cityja.

Na repertoaru Cinema Cityja je i film "Prljavo" (Filth). Korumpirani policajac Bruce Robertson treba dobiti unapređenje. Učinit će sve da bi dobio ono što želi. Angažovan je da riješi brutalno ubistvo, ali osjeća ugroženost od svojih kolega, uključujući Raya Lenoxa, zbog čega Bruce odlučuje da ih uništi i to pred nosom nesvjesnog glavnog inspektora Tola. Njegova prošlost ga sustiže, a njegova izgubljena žena, droga i sumnjičave kolege počinju utjecati na njegov zdrav razum. Pogledajte da li će ostati dovoljno priseban da se izvuče iz svih problema. Osigurajte svoje ulaznice već danas na blagajnama Cinema Cityja.

Muzičko-plesni spektakl "Kraljevi plesnog podija" (Battle of the Year), dobio je naslov po istoimenom međunarodnom plesnom turniru koji privlači najbolje plesne grupe iz cijelog svijeta. Ohrabreni teorijom da pravi trener od svakog tima može napraviti prvake, osnivaju Dream Team najboljih plesača iz SAD-a.

Pretprodaja ulaznica za film "Kraljevi plesnog podija" počinje 12. novembra.

U toku je i pretprodaja ulaznica za drugi nastavak SF avanture snimljene prema poznatoj trilogiji istoimenog svjetskog bestselera, "Igre gladi: Plamen". Više informacija možete dobiti na blagajnama Cinema Cityja.

Poklonite najljepšu filmsku priču. Iznenadite vama drage osobe, poklonite im druženje u kinu. U ponudi su vaučeri od 30 i 50 KM.