Film/TV
2

U Cinema Cityju "Sjene tame" i "21 Jump Street"

Klix.ba
Nakon što je proteklog vikenda stripovski mega blockbuster "Osvetnici" privukao više od 2.000 gledatelja, narednu filmsku sedmicu u multiplexu Cinema City označit će hit komedije velike holivudske zvijezde Johnnyja Deppa te početak pretprodaje ulaznica za pretpremijeru najočekivanije komedije sezone "Diktator".

Program Cinema Cityja od 10. maja, osim stripovskog spektakla "Osvetnici" (The Avengers), koji je proteklog vikenda ostvario najbolje trodnevno otvaranje svih vremena u Americi sa zaradom od nevjerovatnih 207,4 miliona dolara, predvodi svjetska premijera fantazijske komedije "Sjene tame" (Dark Shadows).

Visokoprofilna filmska adaptacija kultne TV serije sa početka '70-ih godina prošlog stoljeća, koja je prvi put na male ekrane kroz avanture vampira Barnabasa Collinsa donijela sva poznata filmska čudovišta i osvojila gledatelje širom svijeta, novi je zajednički projekt velikog holivudskog dvojca, koji čine reditelj Tim Burton i glumac Johnny Depp.

Kreatori fantazijskih klasika "Edward Škaroruki", "Uspavana dolina", "Čarli i tvornica čokolade" te planetarnog Blockbustera iz 2010. godine "Alisa u zemlji čuda" dali su svoj uvijek otkačeni kreativni pečat na kultnu priču. Pored uvijek savršenog i ovaj put ponovo presmiješnog Deppa u sporednim ulogama se pojavljuju francuska ljepotica i Bond djevojka Eva Green, sredovječna holivudska diva Michelle Pheiffer, koja je već radila sa Burtonom na hitu "Povratak Batmana" te njegova supruga i standardna saradnica, britanska glumica Helena Bohnam Carter.

Radnja filma kreće davne 1752. godine u gradu Collinsport u Maineu. Vještica Angelique pretvara vlastelina i zavodnika Barnabasa Collinsa u vampira i osuđuje ga na vječno zatočeništvo sve do 1972. godine, kada igrom slučaja biva oslobođen. On se vraća na svoje imanje Collinwood, gdje spoznaje da je disfunkcionalnim nasljednicima porodice Collins potrebna njegova pomoć i zaštita...

Program multiplexa Cinema City od 10. maja ostaje u znaku Johnnyja Deppa početkom prikazivanja hit akcione komedije "21 Jump Street". U pitanju je filmska adaptacija kultne TV serije za mlade sa kraja '80-ih godina, koja je donijela svjetsku slavu i status tinejdžerskog idola upravo njemu. Urnebesnu komediju koja je od otvaranja sredinom marta samo na američkim kinoblagajnama inkasirala više od 130 miliona dolara rediteljski potpisuje mladi dvojac Phil Lord i Chris Miller, kreatori animiranog hita "Oblačno s ćuftama", dok ovaj put u naslovnim ulogama gledamo sjajni dvojac koji čine prelijepi Channing Tatum, junak hitova "Sve što želim to si ti" i "Zavjet ljubavi" te mladi komičar Johan Hill, koji je osvojio nominaciju za Oscara za ulogu u prošlogodišnjem hitu "Igra pobjednika". Tu je i afroamerički glumac i reper Ice Cube, dok se u cameo ulozi svog lika iz originalne serije pojavljuje i sam Depp.

Hill i Tatum su u filmu najbolji prijatelji iz srednje škole, smotani Schmidt i popularni, ali ne previše pametni Jenko, koji postaju policajci i završavaju kao partneri vozeći bicikle u gradskom parku. Ali pošto su mladi i izgledaju kao učenici bivaju raspoređeni u tajnu jedinicu kako bi ušli u krug narko-dilera koji snabdijevaju učenike srednje škole novom sintetičkom drogom.

Cinema City za 10.maj najavljuje početak pretprodaje ulaznica za pretpremijeru najočekivanije komedije sezone "Diktator" (The Dictator). Kontroverzni Britanac Sasha Baron Cohen na veliki ekran prenosi još jednog od svojih likova iz kultne TV Serije "The Ali G Show" u urnebesnom filmu, koji će svoju prvu projekciju za najveće fanove imati 15. maja u dvorani 1 u 22:00 sata, uz specijalnu ponudu Diktator Combo paketa u kojem će svi zainteresovani ulaznicu, srednje kokice i točeni Coca Cola proizvod 0,5 l moći kupiti po cijeni od 11 KM. "Diktator" na redovni repertoar Cinema Cityja stiže 17. maja zajedno sa adaptacijom novog bestseller romana Nicholasa Sparksa "Zauvijek tvoj" (The Lucky One) u kojoj naslovne uloge igraju Zac Efron i Taylor Schilling.

Cinema City još jednom podsjeća na novu ponudu Family Day svake srijede u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije porodica može dobiti Family Combo paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po vrlo povoljoj cijeni od 10 KM te na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o pretpremijeri filma "Diktator", promotivnoj usluzi Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.