Filmska zabava
2

U Cinema Cityju održana premijera Marvelovog "Venoma"

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Posljednji film s Marvelovim junakom stigao je u bh. kina, a u četvrtak navečer premijera je održana u sarajevskom multipleksu Cinema City.

U prepunoj sali najvećeg sarajevskog kina publika je imala priliku uživati u gotovo dva sata dobre SF zabave inspirisane strip antijunakom Venomom kojeg utjelovljuje proslavljeni Tom Hardy.

Priča o Venomu nikako nije klasična priča o superjunacima. Radi se o potpuno novom poimanju dobra i zla i o likovima koji su istovremeno i glavni junaci i glavni negativci. Nekad je teško razaznati razliku, a ta razlika je Venom.

Pored Hardyja, uloge tumače Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze i Reid Scott. Režiju potpisuje Ruben Fleischer, a scenaristi su Jeff Pinkner, Scott Rosenberg i Kelly Marcel.

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, donio je svjetsku premijeru filma u sva bh. kina 4. oktobra i to u multipleks Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banjoj Luci, Ekran u Zenici, Cinestare u Mostaru, Tuzli i Bihaću te Andrićgradu u Višegradu, kao i kina u Prijedoru, Foči i Trebinju.