Nova filmska sedmica
0

U Cinema Cityju 3D spektakl "Crni sati"

Sarajevo-x.com
U drugoj filmskoj sedmici 2012. godine multiplex Cinema City na repertoar donosi čak tri nova filmska naslova za sve generacije gledatelja te nastavlja održavanje promotivne akcije Zimske čarolije 2012.

Program multiplexa od 12. januara predvodi novi 3D spektakl, SF triler "Crni sati" (The Darkest Hour). Film koji se bavi uvijek zanimljivom temom invazije vanzemaljaca na našu planetu, ali iz vrlo neobičnog ugla nestanka resursa energije i istrebljenja života, rediteljsko je ostvarenje mladog američkog autora Chrisa Goraka.

U naslovnim ulogama filma koji je snimljen najmodernijom 3D tehnologijom i vrvi specijalnim efektima najnovije generacije gledamo mlade nadolazeće holivudske zvijezde Emila Hirscha, ljepotice Oliviu Thirbly i Rachael Taylor te Maxa Minghellu koga smo nedavno gledali u spektaklu "Agora".

Radnja filma je smještena u Moskvu i prati grupu turista koji moraju preživjeti izvanziju vanzemaljaca i smisliti način kako se boriti protiv nevidljivih agresora. U napetoj priči pratimo avanture preživjelih na ulicama Moskve nakon što je u prvom napadu ubijeno 91 posto popolacije stanovništva...

Za najmlađe gledatelje i njihove roditelje Cinema City od 12. januara na repertoaru predstavlja dugo očekivanu igrano-animiranu komediju "Alvin i vjeverice 3" (Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked). Novi nastavak blockbuster serijala o avanturama raspjevanih i nestašnih vjeverica, koji je u prve tri sedmice prikazivanja na kinoblagajnama Sjeverne Amerike inkasirao više od 100 miliona dolara, rediteljski potpisuje Mike Mitchell, kreator animiranog blockbustera "Shrek zauvijek".

Film je sinhronizovan na naš jezik zahvaljujući glasovima sjajnih hrvatskih glumaca Marka Makovičića, Hane Hegedušić, Mije Krajcar i Sandre Hrenar pa u novim avanturama omiljenih glodara mogu uživati i oni najmlađi gledatelji.

Ovaj put Dave vodi Alvina i vjeverice na odmor iz snova, na prekookeanski brod gdje igrom slučaja nakon raznih avantura mali glodari završavaju u moru, izbačeni na ostrvo koje izgleda kao tropski raj. Tamo otkrivaju da nova teritorija i nije napuštena kako je to ispočetka djelovalo...

"Alvin i vjeverice 3" dio su promotivne akcije Zimske čarolije 2012. koja se ovaj put realizuje u saradnji sa BBIce ledenim igralištem i u kojoj najmlađi gledatelji i njihovi roditelji imaju i specijalnu ponudu u kojoj uz ulaznicu za film mogu ostvariti popust od 25 posto na ulaznice za BBIce klizalište u terminima od 16:00 sati radnim danima te subotom i nedeljom tokom cijelog dana. Tu je i nagradna igra u kojoj svaki 50. gledatelj naslova iz akcije osvaja gratis ulaznicu za klizanje. Za kraj akcije Zimske čarolije 2012. već 19. januara očekuje nas hrvatski dječiji avanturistički film „Koko i duhovi“ koji je oborio sve rekorde gledanosti u susjednoj zemlji u prvih mjesec i po dana prikazivanja.

Cinema City za stariju filmsku publiku od 12. januara na repertoaru predstavlja erotsku tragikomediju mlade Hrvatske rediteljice Irene Škorić "7Sex7". Film pokazuje duh, žar, entuzijazam, energiju, iskričavost, hrabrost pa čak i drskost mladog čovjeka koji želi pokazati što zna. Irena Škorić je sama uradila scenario, režiju, produkciju i scenografiju filma koji je sastavljen od sedam zasebnih, ali motivski i stilski povezanih priča, među kojima je i odlični 9. mart, dobitnik nagrade

Ocjenjivačkog suda FEDEORA na prošlogodišnjem Pulskom festivalu. U svakoj od priča prikazan je seksualni odnos i sve su snimljene u jednom kadru. U naslovnim ulogama filma koji je zbog eksplicitnih scena seksa namijenjen isključivo publici starijoj od 18 godina i čiji su termini prikazivanja prilagođeni tematici. U naslovnim ulogama, između ostalih, gledamo prelijepe hrvatske glumice Jelenu Perčin i Anu Majhenić, zgodnog junaka hrvatskih sapunica Roberta Kurbašu te sjajnog Kristijana Ugrinu, kojem je ovo deveta filmska uloga. "7Sex7" prvi je film erotske tematike sa prostora Balkana koji je režirala žena.

Već naredne filmske sedmice od 19. januara očekuje nas prva od mnogih svjetskih premijera u multiplexu Cinema City u 2012. godini, premijera novog nastavka akcionog horor serijala "Underworld: Buđenje" koji je ovaj put snimljen najmodernijom 3D tehnologijom te svi fanovi mogu uživati u do sada neviđenim atraktivnim avanturama opasne vampirice Selene koju na velikom ekranu oživljava britanska ljepotica Kate Beckinsale.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom.