Film/TV
32

VIDEO / U Cinema City stiže akcioni triler "96 sati: Istanbul"

Klix.ba
U pretpremijernoj sedmici animiranog filma "Sammyjeva avantura 2" (Sammy’s Adventures 2) uživali su najmlađi posjetitelji Cinema Cityja.

Ljubitelji dobrih SF akcija su u sedmici iza nas imali priliku pogledati novi naslov "Looper" (Looper), gdje je glavna uloga pripala najvećem akcionom junaku Bruceu Willsu. Film je prikazan na međunarodnom festivalu u Torontu i vrlo brzo je uvršten na listu najboljih filmova u 2012.

Novu filmsku sedmicu (4.-10. oktobra 2012.) u Cinema Cityju predvodi akcioni triler "96 sati: Istanbul" (Taken 2), nastavak odličnog filma iz 2008. godine. Pored glumačke ekipe iz ranijeg nastavka, veliku ulogu ima i glumac Rade Šerbedžija. Veći dio akcijskih scena kriminalističkog trilera odvija se u Istanbulu, na lokacijama koje se rijetko vidaju na velikom ekranu. Dvije godine nakon što je kći Kim spasio od nemilosrdnih otmičara, umirovljeni agent CIA-e Bryan Mills ponovo mora spašavati živote. Ovog puta vlastiti i život bivše supruge Lenore, nakon što ih u Istanbulu otme osvete žedan Murad, otac jednog od otmičara, kojeg je Mills ubio u kriminalističkom hitu iz 2008. godine 96 sati. U spasilačku misiju kreće i njihova kćerka Kim. Bryan će svojoj kćeri ostaviti težak zadatak da im pomogne u gotovo nemogućem bijegu. Nastavak ovog interesantnoh trilera, možete pogledati u Cinema Cityju od 04. oktobra.

Pretprodaja kinoulaznica za film "96 sati: Istanbul" počinje 2. oktobra na blagajama Cinema Cityja.

U filmskoj sedmici od 11. oktobra Cinema City donosi dva filmska naslova.

Od redatelja tri puta nagrađenog Oscarom Olivera Stonea dolazi nam novi hit triler pod nazivom "Divljaci" (Savages). Radnja filma govori o Benu i Chonu, koji su uspješni u poslu uzgajivača marihuane, a ujedno dijele i ljubav prema prelijepoj Ofeliji. Pogledajte ovaj interesantni triler u Cinema Cityju.

Kako vjenčanja mogu biti stresna, možete pogledati u simpatičnoj komediji "Pazi koga biraš" (The Wedding Video) od 11. oktobra. Timov brat Raif, koji je ujedno i kum, odlučio je uraditi videozapis kako bi vjenčanje njegovog brata ostalo duboko u sjećanju svih prisutnih.

U okviru usluge proslava rođendana Cinema City je za sve najmlađe posjetitelje proširio svoju ponudu. Tako imaju priliku odabrati jedan od bogatih rođendanskih paketa, Basic, Total i Special. Sve informacije o sadržajima paketa, kao i cijenama, naši posjetitelji mogu dobiti na broj telefona 060/ 309-47-64.

Event Centar Cinema Cityja nudi organizovanje događaja kreiranog prema vašim mjerama. Budite drugačiji i organizujte event u modrenom ambijetu Cinema Cityja. Zahtjev za najam dvorane možete preuzeti na internet stranici www.cinemacity.ba, a sve informacije o event centru možete dobiti na broj telefona 033/567-233.

Također, informacije o dodatnim uslugama Cinema Cityja, kao i informacije o filmovima i terminima možete dobiti putem info brojeva: 033/567-230 i 033/567-288, ili na internet stranici: www.cinemacity.ba.

Sve upite možete poslati i na info e-mail: [email protected].