Film/TV
0

U Cinema City dolaze Hanna, Med i novi Harry Potter

Sarajevo-x.com
Nakon što je SF spektakl "Transformersi 3" proteklog vikenda u dvoranu 1 multipleksa na 3D projekcijama privukao preko 2.000 gledatelja, Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje dva vrhunska filmska naslova iz holivudske i evropske produkcije.

Najavljuje i početak pretprodaje ulaznica za svjetsku pretpremijeru završnog nastavka epskog fantazijskog serijala "Harry Potter i darovi smrti: Drugi dio" te novu promotivnu akciju u saradnji sa web-portalom eKupon.ba.

Program Cinema Cityja od 7. jula, osim planetarnog blockbustera "Transformersi 3", koji je u prvom vikednu prikazivanja inkasirao preko 400 miliona dolara u kino blagajnama širom svijeta, predvodi akcioni triler "Hanna". Riječ je o novom rediteljskom ostvarenju sjajnog britanskog autora Joea Wrighta, koji je na velike ekrane donio klasike "Ponos i predrasude" i "Iskupljenje".

U naslovnoj ulozi gledamo novu holivudsku tinejdžersku zvijezdu i njegovu omiljenu glumicu Saoirse Ronnan, koja je svjetsku slavu stekla u filmu Petera Jakcsona "Divne kosti". Pored nje u filmu, koji je sjajnom pričom i akcijom podjednako oduševio i kritiku i publiku, u sporednim ulogama gledamo velike australijske filmske zvijezde, junaka blockbustera "Troja" i "Hulk" Erica Banu te dobitnicu Oskara i zvijezdu blockbuster serijala "Gospodar prstenova", prelijepu Cate Blanchett.

Hanna je zapravo jedinstvena tinejdžerka koja ima snagu, izdržljivost i pamet vojnika koje je u njoj razvio otac, bivši agent CIA-e u divljini Finske. Nakon što je od nje napravio savršenog ubicu, otac je šalje u svijet na misiju preko cijele Evrope. Hanna ide prema svojoj meti dok se suočava sa otkrićima oko svog postojanja...

Cinema City od 30. juna u okviru programa Cinema City Art House predstavlja jedan od najboljih evropskih filmova 2010. godine, dramu sjajnog turskog autora Seliha Kaplanoglua "Med" (Bal). Osvajač Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu 2010. godine svoju je bh. premijeru doživio u okviru Open Air programa 16. SFF-a sada je u redovnoj distribuciji u bh. kino dvoranama koju potpomaže krovna evropska filmska institucija Eurimages. Cinema City još jednom podsjeća da je jedinstvena cijena ulaznice za sve projekcije iz programa Cinema City Art House 4 KM.

Cinema City od 7. jula najavljuje i početak pretprodaje ulaznica za svjetsku pretpremijeru završnog dijela epskog fantazijskog serijala, nastalog prema planetarno popularnim knjigama britanske spisateljice J.K. Rowling "Harry Potter i darovi smrti: Drugi dio". Najveći fanovi serijala 13. jula u dvorani 1 u terminu od 20 sati mogu uživati u vrhunskom 3D doživljaju uz specijalnu ponudu u kojoj ulaznicu i srednji combo (Coca Cola 0,5 l + srednje kokice) mogu dobiti po cijeni od samo 10 KM. Film je na redovnom repertoaru u dvorani 1 u 3D projekcijama od 14. jula zajedno sa novom 3D sinhronizovanom animiranom komedijom "Konferencija životinja", urađenoj prema dječijoj bestseller knjizi njemačkog pisca Ericha Castnera.

Cinema City pokreće i novu promotivnu akciju u saradnji sa web-portalom <a class="text-magazin hover:underline" href="Nakon što je SF spektakl "Transformersi 3" proteklog vikenda u dvoranu 1 multipleksa na 3D projekcijama privukao preko 2.000 gledatelja, Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje dva vrhunska filmska naslova iz holivudske i evropske produkcije, najavljuje početak pretprodaje ulaznica za svjetsku pretpremijeru završnog nastavka epskog fantazijskog serijala "Harry Potter i darovi smrti: Drugi dio" te najavljuje novu promotivnu akciju u saradnji sa web-portalom eKupon.ba i partnerom Coca Colom. Naime, svi zainteresovani od 7. jula na navednom web portalu mogu kupiti specijalnu ponudu Cinema City u kojoj su dvije ulaznice za 2D projekciju po izboru + Duo Combo paket (2 x Coca Cola 0,5 l + mega kokice) sa popustom od 50% po cijeni od samo 9,5 KM za projekcije svakog ponedeljka od 11. jula do 11. avgusta.

Cinema City još jednom podsjeća na novu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed, a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za svjetsku pretpremijeru spektakla "Harry Potter i darovi smrti: Drugi dio", terminima prikazivanja blockbustera "Transformersi 3" i svim ostalim naslovima na repertoaru, uslugama StudID ulaznica svakog ponedeljka, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.