Film/TV
0

U četvrtak sarajevska premijera filma 'X2: The X-Men United'

Klix.ba
U četvrtak, 19. juna u 20 sati u kinu Apolo sarajevsku premijeru će doživjeti svjetski hit 'X2: The X-Men United'.

Cijene ulaznica za projekcije 20.-22. juna od 18:00 i 21:00 sati iznose 4 KM, a možete ih rezervisati online na stranici art-company.co.ba.

SF Spektakl "X-Men" definitivno je jedna od najuspješnijih holivudskih ekranizacija urađena prema nekom od legendarnih stripova najveće izdavačke kuće Marvel.

Sa zaradom od 158 miliona dolara 2000. godine film u kome je svestrani autor Bryan Singer, scenarista i reditelj kultnog trilera "The Usual Suspects" na svoj jedinstveni način prikazao društvo budućnosti u kojem se odvija borba X-Men, grupe super junaka sa specijalnim moćima okupljenih pod okriljem Profesora X protiv Magneta i grupe odmetnutih junaka koji žele sve ljude pretvoriti u mutante, oduševio je sve poklonike žanra i postao jedan od najvećih hitova sezone.

Naravno, odgovornima iz kompanije 20th Century Fox nije trebalo dugo da okupe ekipu originalnog filma i da je prošire sa par novih imena i novih super junaka i krenu u snimanje nastavka "X2: X-Men United" slovio je kao jedan od najvećih filmskih favorita 2003. godine a u kojem se svi super junaci udružuju protiv nove i nikad opasnije prijetnje a to je i dokazao 2. maja kada je nošen hvalospjevima kritike i publike otvoren u 95 zemalja svijeta sa zaradom od nevjerovatnih 152 miliona dolara.

U "X2" mutanti su suočeni sa još većom diskriminacijom društva koje im već ne vjeruje nakon što nepredviđeni neprijatelj – koji može biti mutant sa do sada neviđenim moćima – lansira razarajući napad. Vijesti o napadu prouzrokuju bijes javnosti protiv mutanta koje traži Zakon o njihovoj registraciji, dok William Stryker, vojni lider za kojeg se govorka da je eksperimenstisao sa mutantima priprema plan za njihovo uništenje i pokreće ofanzivu na dom i školu ekipe X-Men.

Nakon bijega iz svog plastičnog zatvora Magneto se pridružuje Profesoru Xavieru kako bi zajedničkim snagama zaustavili Strykera, a u međuvremenu Wolverine kreće na sjever kako bi detaljno istražio svoju prošlost...

Posjetite web stranicu filma: www.x2-movie.com