Besplatan ulaz
0

U Centru za kulturu Goražde projekcije filmova po izboru publike 25. SFF-a

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Pet najboljih filmova po izboru publike 25. Sarajevo Film Festivala (SFF) bit će prikazano u Goraždu, u periodu od 7. do 9. novembra, potvrdila je Feni rukovoditeljica kulturno-umjetničkih djelatnosti Centra za kulturu Goražde Mensura Sijerčić.

Po njenim riječima, filmovi će se prikazivati u terminima od 18.00 i 20.00 sati.

"Drago nam je da će i goraždanska publika imati priliku gledati film "Sin" Ines Tanović čijom je svjetskom premijerom otvoren 25. Sarajevo Film Festival i koji je ovogodišnji bh. kandidat za nominaciju za nagradu Oscar. Tu je i film "Diego Maradona" Asifa Kapadije - najbolji film programa Summer Screen, zatim “Moje nevjerovatno ljeto sa Tess" Stevena Wouterlooda, najbolji film Dječjeg programa, "Medena zemlja" Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske, najbolji dokumentarni film i "Lijepo doba" Nicolasa Bedosa, najbolji film programa Open Air po izboru publike 25. Sarajevo Film Festivala", pojasnila je Sijerčić.

Naglasila je da je ulaz na sve projekcije besplatan.

"Projekcije se organiziraju u okviru projekta "Sunčana strana Federacije BiH 2019" i drago nam je da je Goražde odabrano za ovu filmsku turneju među rijetkim gradovima", istakla je Sijerčić.

Sunčana strana Federacije BiH 2019. je turističko-kulturni projekt kojeg zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i agencija PRimera iz Mostara, a programi će se do kraja godine održavati u Sarajevu, Mostaru, Goraždu, Konjicu, Širokom Brijegu i Međugorju. Projekat sufinansira Ministarstvo okoliša i turizma FBiH.