{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Berlinu otvoren 57. međunarodni filmski festival Berlinale

F
9.2.2007. u 10:55
0
0
U Berlinu otvoren 57. međunarodni filmski festival Berlinale
0
U Berlinu otvoren 57. međunarodni filmski festival Berlinale
Projekcijom francuskog filma "La vie en rose" (Život u ružičastom) redatelja Olivera Dahana o životu pjevačice Edit Piaff u Berlinu je u četvrtak uvečer uz prisustvo mnogih uzvanika otvoren 57. međunarodni filmski festival Berlinale. Do 18. februara će u desetak sekcija biti prikazano više od 400 filmova, među kojima stotinjak svjetskih premijera.
Od međunarodnih zvijezda se, između ostalih, očekuje i dolazak Clinta Eastwooda i Roberta de Nira, koji će na Berlinaleu u glavnoj konkurenciji prikazati svoja najnovija ostvarenja.

Festival u Berlinu prati i epitet "festivala publike" jer će filmove, osim 20.000 stručnih posjetitelja, pratiti i oko 200.000 građana i gostiju Berlina.

U sklopu sekcije Forum u subotu će premijerno biti prikazana hrvatsko-bosanskohercegovačko-njemačka produkcija "Armin" hrvatskog redatelja Ognjena Sviličića.

U sklopu festivala mladih taleneata "Berlinale Campus" sudjelovat će i mlade hrvatske filmske umjetnice Marija Škaričić, Vanja Juranić i Tatjana Božić, prenijela je Hina.

U sklopu Berlinalea se održava i najveći svjetski filmski sajam Europian Film Market (EFM) na kojem će se prvi put u organizaciji Hrvatskog ministarstva kulture biti predstavljena i hrvatska filmska produkcija.

Međunarodni žiri na čelu s američkim redateljem Paulom Schraderom glavnu festivalsku nagradu, Zlatnog medvjeda, dodijelit će pretposljednjeg dana festivala 17. februara. Berlinale se završava tradicionalnim danom rezerviranim za publiku.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: