Film/TV
0

U Beogradu svečano počeo 35. FEST

FENA
Beograd
Beograd
Projekcijom filma "Klopka" beogradskog redatelja Srdana Golubovića, rađenog u srpsko-mađarsko-njemačkoj koprodukciji, otvoren je u petak navečer u Beogradu 35. međunarodni filmski festival FEST koji će trajati do 4. marta.

Svečanosti otvaranja prisustvovao je poznati američki redatelj Bob Rafelson, poznat po filmovima "Pet lakih komada" i "Poštar uvijek zvoni dvaput", kome će u subotu biti uručena i specijalna nagrada Muzeja jugoslavenske kinoteke.

Na konferenciji za novinstvo u petak Rafelson je rekao kako se raduje nagradama, ali nikada ne vjeruje riječima koje se izgovaraju prigodom njihova uručenja.

"Najveća nagrada mi je ona koja mi omogućava rad na novom filmu, odnosno stvaranje filmskog djela. Svaki film je velika borba", rekao je novinarima taj redatelj, scenarist i glazbenik, koji ističe kako je gdje god se nađe neprilagođen i u vječitom traganju.

Beogradski FEST održava se od 23. februara do 4. marta u dvoranama Sava centra, Kulturnog centra Beograda, Doma sindikata i Muzeja jugoslavenske kinoteke.

Program je podjeljen u sedam programskih cjelina, a hrvatski film će predstavljati "Put lubenica" redatelja Branka Schmidta, kao i film "Armin" hrvatsko-njemačko-bosanska koprodukcija u režiji publici FEST-a već poznatog Ognjena Sviličića.