Film/TV
0

"Twilight" uskoro i u bh. kinima

Sarajevo-x.com
Blitz film i video za sljedeću sedmicu najavljuje početak bh. distribucije jednog od najočekivanijih filmova godine i najvećeg hita ovog dijela filmske sezone na svjetskim kino blagajnama, a u pitanju je nadnaravni romantični triler "Twilight" (Sumrak).

Film rediteljice Catherine Hardwicke oslonjen na svjetski literarni bestseller sa pričom o zabranjenoj ljubavi između obične djevojke i mladića vampira osvojio je gledatelje širom svijeta, a do sada samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 170 miliona dolara.

"Sumrak“ sa distribucijom kreće 15. januara u multiplexu Kozara u Banjaluci, a nakon toga u distribuciju u ostatku kino dvorana u BiH.

U sarajevskom kinu Apolo počinje prikazivanje romantične drame "Olujne noći u Rodantheu". U filmu gledamo sjajni holivudski par kojeg čine Richard Gere, junak mega hitova "Oficir i džentlmen" i "Zgodna žena" i Diane Lane, prelijepa zvijezda "Savršene oluje" i "Pod suncem Toskane", dok ekranizaciju temeljenu na popularnom romanu Nicholasa Sparksa potpisuje vrlo iskusni autor George C. Wolf.

Ovo sjajno ostvarenje sa pričom o dvoje ljudi koji otkrivaju da uvijek postoji druga prilika za pronalaženje ljubavi vašeg života, čak i na najnevjerovatnijim mjestima i situacijama, dolazi na redovni repertoar kina Apolo od 8. januara, a prikazivat će se u terminima od 18:00 i 20:00 sati.