People's Choice Awards
0

FOTO+VIDEO / "Twilight" omiljeni film, Sandler najdraži komičar

Sarajevo-x.com
Foto: AP
(Foto: Reuters)
Zaljubljeni vampiri, nabusiti doktor i reper pobjednici su ovogodišnje dodjele nagrada People's Choice.

Po četiri nagrade na dodjeli u srijedu navečer odnijeli su "Twilight Saga: Eclipse", "House M.D." i Eminem, a uručene su im u Nokia Theatreu u Los Angelesu. Voditeljica programa bila je pjevačica Queen Latifah.

Fanovi su "Twilight" izglasali za najbolji film i dramu, a njegove glumce Kristen Stewart, Robert Pattinson i Taylor Lautner za najbolju glumačku ekipu. Stewart je također odnijela priznanje za najbolju glumicu.

Najomiljeniji glumac je Johnny Depp, a Jackie Chan akcijski heroj, dok je njihov kolega Adam Sandler najbolji komičar. Za najdraži porodični film izabran je "Toy Story 3".

Hugh Laurie i Lisa Edelstein iz i kod nas popularne TV-serije "House" izabrani su za najboljeg glumca i glumicu u seriji, a serija za najbolju u svojoj kategoriji. Gregory House je najdraži doktor s TV-a.

Na samom vrhu liste TV-komedija našla se "Glee", a Jane Lynch je dodijeljena nagrada za najbolju glumicu u komediji. Neil Patrick Harris je najbolji glumac u komediji.

U kategoriji muzike dominirao je Eminem. Njegovi fanovi dodijelili su mu priznanje za najboljeg hip-hop umjetnika i muzičara, a njegov duet sa Rihannom "Love the Way You Lie" omiljena je pjesma i spot. Katy Perry je dvostruka pobjednika: u kategoriji najbolje pjevačice i online senzacije.

Rihanna, Usher i Taylor Swift omiljeni su pop, R6B i country muzičari.

Za dodjelu People's Choice Awards karakteristično je da fanovi biraju pobjednike u svim kategorijama.