Vikend rezevisan za TV premijere
0

TV1 Mreža: Svako veče u 20:05 uživajte uz najbolji serijski program

Sarajevo-x.com
TV1 Mreža ovog vikenda donose premijere dviju spektakularnih serija, grčke ljubavne drame "Otok" i turske porodične drame "Kako vrijeme prolazi".

Najgledanija grčka serija svih vremena koja nosi epitet i najskuplje grčke produkcije, "Otok" , starta u subotu u 20:05, a premijeru turske telenovele "Kako vrijeme prolazi", gledatelji će moći pogledati drugi dan vikenda u istom terminu.

Najskupljim serijskim izdanjima, čija su prava emitiranja u regiji osigurale samo najjače TV-kuće, TV1 Mreža nametnula se kao ozbiljan konkurent u oblasti revijalnog programa postojećim tv stanicama u BiH, ali i u regionu. Dovoljno je napomenuti da su obje serije u zemljama emitovanja van konkurekcije ostavile sve slične formate, te da je riječ o svježim produkcijama iz 2010.godine, i jasno je kako TV1 Mreža gledateljima u BiH želi ponuditi samo najbolje.

"Kvalitet serija je neupitan. Riječ je o vrhunskim tv produkcijama koje doprinose da priče, poruke ovih ostvarenja budu što ljepše predstavljene publici. Scenarij, režija, glumci, fotografija i muzika, elementi su kojima je podjednako posvećena velika pažnja. Upakovani u final obećavaju zaista spektakl. I uspjesi koje su ostvarile, a kojima smo se rukovodili prilikom odabira programa za jesnju šemu, vjerujem da su dovoljan argument da kažemo da u sezonu ulazimo kao najjači", izjavio je direktor progrma TV1 Mreže Sanjin Bećiragić.

Serija "Otok", nastala prema istoimenom bestseleru britanske spisateljice Victorie Hislop, bilježi planetarnu popularnost. Ove jeseni intrigantne ljubavne i životne priče sa Otoka prikazivat će se na i engleskom BBC-u, njemačkom ZDF-u, a čak četiri turske tv kuće bore se za kupovinu prava.

"Kako vrijeme prolazi" već je osvojila internacionalnu publiku. Zbog velikog interesa i u BiH turska priča o kapetanu koji se nakon godina plovidbi i odsustva vraća porodici i uviđa da dvostruki život stavlja pred njega pitanje konačnog izbora, porodica ili ljubavnica, bit će u emitovanju u filmskom formatu, u trajanju od 90 minuta. Osim premijernog prikazivanja, nedjeljom u20:05, TV1 Mreža ponudit će i dva reprizna, subotom u 15:05 i nedjeljom u 17:20.

Reprizu prve epizode "Otoka", ukoliko propuste premijerno emitovanje, gledatelji TV1 Mreže moći će pogledati već ove nedjelje u 15:05.

Predaj se srce, radnim danima u 20:05

Radni dani u prime time terminu od 20:05 na TV1 Mreži također su rezervisani za dobar serijski program. Najemotivnija turska serija Predaj se srce, sa Irem Altug i Murat Hanom u naslovnim ulogama, u narednoj sedmici donosi vrhunac radnje, kada se otkriva da li će Sakib odustati od ljubavi prema Bahar i oženiti se iz prkosa sa drugom.

TV1