{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TV1 i Mreža sklopile strateško partnerstvo sa Dogan TV Holding

S
13.9.2011. u 16:56
0
0
TV1 i Mreža sklopile strateško partnerstvo sa Dogan TV Holding
0
TV1 i Mreža sklopile strateško partnerstvo sa Dogan TV Holding
TV1 i Mreža sklopili su strateško partnerstvo sa najsnažnijom i najutjecajnijom medijskom kućom u Turskoj, Dogan TV Holdingom.
Dogan Media Group je vodeća televizijska i novinska grupacija sa snažnom prisutnošću u mnogim zemalja Europe. Pod svojim okriljem okuplja niz vodećih turskih nacionalnih televizija, među kojima su Kanal D i Star TV, apsolutne lidere na turskom televizijskom tržištu, kao i CNN Turk. Kanal D, osim što je vodeći televizijski brend u Turskoj, također je i vodeća turska produkcijska kuća ćije se serije i formati emitiraju diljem svijeta, a uključuju i najveće hitove emitirane na našim prostorima.

Na teritoriju Balkana prisutni su od 2007. gdje su vlasnici jedne od vodećih televizija u Rumunjskoj. Također, u našoj regiji akvizirali su niz internet portala koji su dio Doganove multinacionalne kompanije Trader Media East, izlistane na londonskoj burzi. U izdavaštvu, vlasnici su 5 dnevnih novina među kojima su prva i druga najtiražnija novina u Turskoj, Posta i Hurriyet kao i 27 magazina.

Saradnja sa ovakvim medijskim magnatom ojačat će položaj TV1 i Mreže na medijskom tržištu BIH i regije, kroz osiguranje prava emitiranja ekskluzivnog programa, te kroz razmjenu profesionlnih iskustava, strateških usmjerenja i ekspertize sa jednom od najjačih svjetskih medijskih korporacija. Pod okvirom saradnje jest i zajedničko jačanje u regiji u kojoj nam je cilj postati jedan od vodećih igrača.

Inače, Dogan TV dio je vodeće turske grupacije “Dogan Holdinga”, koja na tržištu egzistira već 50 godina, a osim u segmentima izdavaštva i medija, posluju u oblasti energije, industrije i turizma. Prisutni su u 17 zemalja svijeta, a partnerski djeluju sa 10 multinacionalnih grupacija uključujući Turner, Axel Springer i Ringeis.

Sklopivši partnerstvo sa “Dogan Holdingom” TV1 i Mreža osnažit će i unaprijediti medijsko tržište u našoj zemlji, te potencijalno osigurati nove investicije u drugim segmentima poslovanja u Bosni i Hercegovini. Ovo je važan iskorak za čitavo tržište koje će ovime postići jedan novi nivo kompetitivnosti, ali i postaviti novu ljestvicu za kvalitet.

TV1, kao prva “infotainment” televizija u regiji okupivši najeminentnija imena informativnog programa, donijela je na tržište regije i kroz alternativne platforme diljem svijeta najopširniji informativni program na ovom tržištu te vrhunski filmski i serijski program emitiran preko stanica Mreže.

"Uz apsolutno najkvalitetniji serijski i filmski program na tržištu nastavljamo biti fokusirani na daljni rast kako u kvaliteti tako i geografski te smatramo da smo uz Dogan TV dobili najboljeg mogućeg partnera za ostvarenje tih ciljeva", poručuju iz Uprave TV1.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: