{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


TV1 i Mreža sklopile strateško partnerstvo sa Dogan TV Holding

S
13.9.2011. u 16:56
0
0
TV1 i Mreža sklopile strateško partnerstvo sa Dogan TV Holding
0
TV1 i Mreža sklopile strateško partnerstvo sa Dogan TV Holding
TV1 i Mreža sklopili su strateško partnerstvo sa najsnažnijom i najutjecajnijom medijskom kućom u Turskoj, Dogan TV Holdingom.
Dogan Media Group je vodeća televizijska i novinska grupacija sa snažnom prisutnošću u mnogim zemalja Europe. Pod svojim okriljem okuplja niz vodećih turskih nacionalnih televizija, među kojima su Kanal D i Star TV, apsolutne lidere na turskom televizijskom tržištu, kao i CNN Turk. Kanal D, osim što je vodeći televizijski brend u Turskoj, također je i vodeća turska produkcijska kuća ćije se serije i formati emitiraju diljem svijeta, a uključuju i najveće hitove emitirane na našim prostorima.

Na teritoriju Balkana prisutni su od 2007. gdje su vlasnici jedne od vodećih televizija u Rumunjskoj. Također, u našoj regiji akvizirali su niz internet portala koji su dio Doganove multinacionalne kompanije Trader Media East, izlistane na londonskoj burzi. U izdavaštvu, vlasnici su 5 dnevnih novina među kojima su prva i druga najtiražnija novina u Turskoj, Posta i Hurriyet kao i 27 magazina.

Saradnja sa ovakvim medijskim magnatom ojačat će položaj TV1 i Mreže na medijskom tržištu BIH i regije, kroz osiguranje prava emitiranja ekskluzivnog programa, te kroz razmjenu profesionlnih iskustava, strateških usmjerenja i ekspertize sa jednom od najjačih svjetskih medijskih korporacija. Pod okvirom saradnje jest i zajedničko jačanje u regiji u kojoj nam je cilj postati jedan od vodećih igrača.

Inače, Dogan TV dio je vodeće turske grupacije “Dogan Holdinga”, koja na tržištu egzistira već 50 godina, a osim u segmentima izdavaštva i medija, posluju u oblasti energije, industrije i turizma. Prisutni su u 17 zemalja svijeta, a partnerski djeluju sa 10 multinacionalnih grupacija uključujući Turner, Axel Springer i Ringeis.

Sklopivši partnerstvo sa “Dogan Holdingom” TV1 i Mreža osnažit će i unaprijediti medijsko tržište u našoj zemlji, te potencijalno osigurati nove investicije u drugim segmentima poslovanja u Bosni i Hercegovini. Ovo je važan iskorak za čitavo tržište koje će ovime postići jedan novi nivo kompetitivnosti, ali i postaviti novu ljestvicu za kvalitet.

TV1, kao prva “infotainment” televizija u regiji okupivši najeminentnija imena informativnog programa, donijela je na tržište regije i kroz alternativne platforme diljem svijeta najopširniji informativni program na ovom tržištu te vrhunski filmski i serijski program emitiran preko stanica Mreže.

"Uz apsolutno najkvalitetniji serijski i filmski program na tržištu nastavljamo biti fokusirani na daljni rast kako u kvaliteti tako i geografski te smatramo da smo uz Dogan TV dobili najboljeg mogućeg partnera za ostvarenje tih ciljeva", poručuju iz Uprave TV1.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: