Saudijska Arabija
0

TV stanica ugašena zbog promovisanja seksa

Sarajevo-x.com
Mazen Abdul Jawad
Mazen Abdul Jawad
Redakcija libanonske televizijske stanice u Saudijskoj Arabiji je ugašena, nakon što je emitiran intervju sa Saudijcem koji se otvoreno progovorio o svom seksulanom životu.

Saudijske vlasti su zatvorile LBC (Lebanese Broadcasting Corporation) iz, kako navode, dva razloga.

"LBC nema validnu dozvolu za rad i prekršila je pravila koja mediji u Saudijskoj Arabiji moraju poštovati", rekao je za CNN Abdul Rahman Al-Hazza, glasnogovornik ministarstva kulture i informisanja Saudijske Arabije.

Dodao je da je LBC prekršio pravila snimanja i emitiranja epizode popularnog showa "A Thick Red Line" u kojem se kao gost pojavio Mazen Abdul Jawad, 32-godišnji zaposlenik na aerodromu i razvedeni otac četvoro djece, koji je otvoreno progovorio o svojim seksualnim iskustvima, ljubavi prema seksu i činjenici da je s 14 godina izgubio nevinost.

Jawad je, također, kamere pustio u svoju spavaću sobu, gdje je javnosti pokazao pomagala koja koristi u krevetu.

Lokalni mediji su izvijestili da je Jawad uhapšen nekoliko dana nakon što je emitirana ova emisija, a u pritvoru je zadržan sve do prošle sedmice. On bi se, prema pisanju medija, mogao suočiti sa kaznom bičevanjem ili čak smrtnom kaznom zbog toga što "promovira poroke".

Podsjećamo, Mazen Abdul Jawad je ispričao na koji je način nalazio žene u ultrakonzervativnom muslimanskom društvu, dovodio ih u svoju sobu i spavao s njima. Ali u zemlji gdje je govoriti o seksu tabu, njegov je istup razljutio religiozne konzervativce i čuvare morala.