Tuzla u 4k rezoluciji: Film koji prikazuje svu ljepotu Grada soli

Piše: N. N./Klix.ba
24.12.2015. u 14:56
266
74
Tuzla u 4k rezoluciji: Film koji prikazuje svu ljepotu Grada soli
266
Tuzla u 4k rezoluciji: Film koji prikazuje svu ljepotu Grada soli
Film "Tuzla" nudi neobičnu interpretaciju svakodnevnih prizora inspiriranu slikama grada i muzikom, kombinirajući staro i novo.
Projekat okuplja grupu Tuzkanskih kreativnih fotografa iz One Moment Studija, čiji su prethodni kratkometražni filmovi "Prag" i "Timeless" dobili pohvale za kombiniranje vizualne i muzičke umjetnosti.


Tuzla 4k from Denis Bašić on Vimeo.S obzirom na to da je Grad Tuzla sponzor ovog projekta, film "Tuzla" bit će premijerno prikazan u sklopu Međunarodnog festivala umjetnosti mladih "Kaleidoskop" u ljeto 2016. godine.

Film je sniman u periodu od skoro dvije godine na pedeset različitih lokacija, počevši od religijskih objekata, spomenika kulture pa do prirodnih ljepota grada i okoline, ali i industrijskih objekata.

Film "Tuzla" napravljen je uz pomoć najsavremenijih digitalnih fotoaparata koristeći standardni broj slika u sekundi i time-lapse sistem za kontrolu pokreta posebno dizajniranim za ovaj projekat. Ovaj sistem omogućava promjenu perspektive dajući novi pogled na svakodnevne, uobičajne prizore. Prikupljene fotografije su potom prebačene u novi 4K format koristeći najveću danas dostupnu rezoluciju koja nudi snimke nevjerovatne jasnoće.


Komentari (74)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: