{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla u 4k rezoluciji: Film koji prikazuje svu ljepotu Grada soli

24.12.2015. u 14:56
266
74
Tuzla u 4k rezoluciji: Film koji prikazuje svu ljepotu Grada soli
266
Tuzla u 4k rezoluciji: Film koji prikazuje svu ljepotu Grada soli
Film "Tuzla" nudi neobičnu interpretaciju svakodnevnih prizora inspiriranu slikama grada i muzikom, kombinirajući staro i novo.
Projekat okuplja grupu Tuzkanskih kreativnih fotografa iz One Moment Studija, čiji su prethodni kratkometražni filmovi "Prag" i "Timeless" dobili pohvale za kombiniranje vizualne i muzičke umjetnosti.


Tuzla 4k from Denis Bašić on Vimeo.S obzirom na to da je Grad Tuzla sponzor ovog projekta, film "Tuzla" bit će premijerno prikazan u sklopu Međunarodnog festivala umjetnosti mladih "Kaleidoskop" u ljeto 2016. godine.

Film je sniman u periodu od skoro dvije godine na pedeset različitih lokacija, počevši od religijskih objekata, spomenika kulture pa do prirodnih ljepota grada i okoline, ali i industrijskih objekata.

Film "Tuzla" napravljen je uz pomoć najsavremenijih digitalnih fotoaparata koristeći standardni broj slika u sekundi i time-lapse sistem za kontrolu pokreta posebno dizajniranim za ovaj projekat. Ovaj sistem omogućava promjenu perspektive dajući novi pogled na svakodnevne, uobičajne prizore. Prikupljene fotografije su potom prebačene u novi 4K format koristeći najveću danas dostupnu rezoluciju koja nudi snimke nevjerovatne jasnoće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: