|

Tuzla Film Festival: U takmičarskom dijelu 13 filmova

Tuzla Film Festival: U takmičarskom dijelu 13 filmova
0
F
FENA
21.9.2016. u 16:30
3
komentara
0

dijeljenja
Tuzla Film Festival: U takmičarskom dijelu 13 filmova
U okviru takmičarskog programa 5. Tuzla Film Festivala, koji će biti održan od 12. do 16. oktobra, bit će prikazano 13 dokumentarnih filmova, a u revijalnom dijelu, između ostalog, bit će prikazan muzički dokumentarac "No smoking in Sarajevo" koji je nastao u režiji Talijana Gianluce Loffreda i francuske produkcije, posvećen rock bendu Zabranjeno pušenje.
Historija jugoslavenskog rock benda Zabranjeno pušenje u filmu je prikazana kroz trojicu njegovih prvih članova Seju Sexona, Neleta Karajlića i Zenita Đozića, a njihova priča simbolično prikazuje ono što se desilo u Jugoslaviji u posljednjih 30 godina.

U Takmičarskom programu bit će prikazani filmovi: "Ja sam Adnan i neću vas raznijeti" Adnana Smajića, "San koji živi ili novo čudo u Olovu" Nedjeljka Žugića, "Spomenici" Selme Mešanović i "Druga obitelj" Zdenka Jurija, autora iz Bosne i Hercegovine.

Bit će prikazan film "EOHA" autora iz Crne Gore Vladimira Perovića.

Hrvatski autori predstavit će četiri filma: Toma Zidić predstavit će film "Gonič", Arsen Omerović "Treći", Dubravko Kovač "Zločin za koji niko nije odgovarao", a Jelena Novaković "Ana Trg".

Srbija će biti predstavljena s dva filma: "Vijetnam" Jovane Kovanović i "Mrtvi kapital" Ivane Janošev. Film "Život s poteškoćama" potpisuje Makedonka Marina Damčeska, a "Kolpa kupa koupa" Slovenci Jure Bradeško i Urban Bradeško, saopćili su organizatori.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...