Dodjela nagrada BAFTA
26

Tumač znakovnog jezika proglasio pogrešnu glumicu, trenutak nije pušten u finalnom prenosu

L. R.
Carey Mulligan i Kerry Condon (Foto: EPA)
Carey Mulligan i Kerry Condon (Foto: EPA)
Sinoć je na dodjeli filmskih nagrada BAFTA došlo do pogreške kada je glumica Carey Mulligan slučajno proglašena dobitnicom nagrade umjesto glumice Kerry Condon.

Gluhonijemi glumac Troy Kotsur imao je čast da proglasi ko je dobitnica nagrade za najbolju sporednu ulogu na dodjeli filmskih nagrada BAFTA i potpisao je ime irske glumice Kerry Condon, koja je pobijedila.

Međutim, kako su naveli iz organizacije BAFTA-e, tumač znakovnog jezika, koji je davao glas za publiku u Royal Festival Hallu u Londonu mislio je da je glumac umjesto Kerry Condon potpisao glumicu Carey Mulligan. Jedan od predstavnika BAFTA-e rekao je da trenutak neće biti pušten u finalnom prijenosu na BBC One.

Nakon što je Mulligan, koja je bila u utrci za nagradu za svoju izvedbu u filmu "She Said" izašla na pozornicu, Condonino ime je pročitano i glumci su bili svjesni ove greške. Greška je na kraju ispravljena i Condon je kući odnijela nagradu za svoju izvedbu u filmu "The Banshees of Inisherin". Glumica nije htjela spominjati incident.

Druge žene u konkurenciji za najbolju sporednu glumicu bile su Angela Bassett za "Black Panther: Wakanda Forever", Hong Chau za "The Whale", Dolly De Leon za "Triangle of Sadness" i Jamie Lee Curtis za "Everything Everywhere All At Once".