Novi naslovi
14

"Tulipanska groznica", "Čuvaj me s leđa" i "Berry Seal: Američki original" u Cinema Cityju

Od 31. augusta tri nova filmska naslova stižu na repertoar Cinema Cityja.

"Tulipanska groznica" (Tulip Fever) je romantična drama temeljena na romanu Deborah Moggach, u režiji Justina Chadwicka, a glavne uloge u filmu tumače Oscarovka Alicia Vikander, Cara Delevingne i Jack OConnell.

Mlada Sophia udala se za bogatog trgovca Cornelisa Sandvoorta. U Amsterdamu je u 17. stoljeću bilo uobičajeno da imućni građani daju izraditi porodični portret, pa tako Cornelius i Sophia poziraju mladom siromašnom umjetniku Jan Van Loosom. Sophia i Jan započinju strastvenu ljubavnu aferu. Mladi ljubavnici namjeravaju pobjeći, no treba im novac, koji se u to vrijeme u Amsterdamu mogao zaraditi zahvaljujući nevjerojatnoj trgovini tulipanima kada se jedan jedini cvijet prodavao za deset puta više no što je tada iznosila prosječna godišnja plata.

"Čuvaj me s leđa" (The Hitmans Bodyguard) je akcijska komedija u kojoj glavne uloge imaju Samuel L. Jackson i Ryan Reynolds.

Jackson je najtraženiji plaćeni ubica na svijetu, a vrhunski agent (Reynolds) ima zadatak štititi ga. Ništa naravno ne krene po planu. Jackson je naime njegov zakleti neprijatelj. Njih dvojica godinama su se gledali preko nišana, a sada moraju biti nerazdvojni. Kad se spoje, počinje nevjerovatna jurnjava automobilima, bizarne brodske eskapade i susret s nemilosrdnim krvožednim istočnoevropskim diktatorom (Oldman).

"Berry Seal: Američki original" (American Made) je kriminalistički triler u kojem se Tom Cruise opet udružuje s rediteljem filma "Na rubu budućnosti", Dougom Limanom u novom filmu temeljenom na stvarnim događajima pilota i krijumčara oružja i droge Barryja Seala.

American Made je istinita biografska priča o pilotu Barryju Sealu koji je krijumčario drogu, oružje i novac iz Kolumbije u SAD, te ga je kasnije angažovala CIA za jednu od najvećih tajnih operacija u historiji SAD-a.