O Oscaru 2020.
10

Trump kritikovao pobjedu filma "Parasite": "A nije bilo boljih filmova?"

L. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik SAD-a Donald Trump nije zadovoljan nagradama s ovogodišnje dodjele Oscara, što je dokazao kroz komentarisanje nagrada koje su osvojili korejski film "Parasite" i glumac Brad Pitt, prenosi Variety.

Trump, 73-godišnji predsjednik, jučer je odlučio javno iznijeti svoje stavove i mišljenja o ovogodišnjoj dodjeli Oscara.

"Pobijedio je film iz Južne Koreje. U čemu je ovdje stvar? Imamo dovoljno problema s njima. I pored svega toga, zašto ih trebamo nagrađivati?", kazao je Trump.

Osim toga, Trump je u jednom momentu pitao da li je moguće vratiti film "Prohujalo s vihorom", referirajući se na kontroverzni film koji je dobio Oscara 1940. godine, a koji je više puta etiketiran kao film pun rasizma: "A onda imate i Brada Pitta. Nikad nisam bio njegov fan. Na sceni je izveo svoj mudri mali govor. Mala mudrica. On je mala mudrica".

Neon, američki distributer Parazita, odgovorio je na Trumpovu kritiku na Twitteru, prenosi CNN.

"Razumljivo je, on ne zna čitati", napisali su iz kompanije.

Trump također nije obožavatelj Brada Pitta, koji je zašao u politiku govoreći na dodjeli Oscara, kada je dobio nagradu za najboljeg glumca u sporednoj ulozi. Pitt je tada spomenuo odsustvo Johna Boltona sa suđenja za opoziv predsjednika Trumpa u Senatu.

"Nikada nisam bio njegov veliki obožavatelj", rekao je Trump. "Ustao je i rekao nešto 'mudro'. Mala mudrica, on je mala mudrica."

Pitt se tijekom svog govora našalio o tome kako je Senat glasao da se Boltonu ne dopusti svjedočenje tijekom suđenja.

"Rekli su mi da ovdje imam samo 45 sekundi, što je 45 sekundi više nego što je Senat ovaj tjedan dao Johnu Boltonu", rekao je Pitt. "Možda bi Quentin (Tarantino) mogao napraviti film o tome i da na kraju odrasli učine pravu stvar."