Pogodite koji je pravi
0

VIDEO / Trojica "Zuckerberga" gostovala u emisiji SNL

Sarajevo-x.com
Mark Zuckerberg i Jesse Eisenberg
Mark Zuckerberg i Jesse Eisenberg
Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, bio je "gost iznenađenja" u emisiji "Saturday Night Live". Publika je uživala gledajući na sceni trojicu "Zuckerberga" i slušajući njihove šale. Naime, gosti su bili Jesse Eisenberg, glumac koji je u filmu "The Social Network" glumio osnivača FB-a, Andy Samberg, Zuckerbergov imitator, a na kraju je na scenu izašao i sam slavni Mark Zuckerberg.

Publici se najprije predstavio Jesse Eisenberg, glumac nominovan za Oscara za ulogu u filmu "The Social Network" u kojem tumači osnivača najpopularnije društvene mreže. Publiku je zabavio šalama na svoj račun. Kazao je kako jedva čeka dodjelu Oscara i kako će sjesti u prvi red na mjesto Jacka Nicholsona. No, onda se predomislio ističući kako ga panika hvata i na samu pomisao da zauzme njegovo mjesto. I dok je "sanjario" na scenu je izašao Samberg, predstavljajući se kao Mark Zuckerberg.

"Kako sam? Loše sam. Nominiran si za Oscara, a šta ja imam od toga. Šta ja dobijam?", pitao je Samberg, a Eisenberg je odgovorio da je vrijednost Facebooka koja doseže 50 milijardi dolara sasvim dovoljan razlog da se osjeća dobro.

Razgovor dvojice "lažnih Zuckerberga" iz backstagea pratio je osnivač Facebooka.

"Zašto ja ne mogu tamo? Ja sam pravi Mark Zuckerberg", pitao je producenta Lornea Michaelsa, koji je odgovorio da je posve siguran da je jedan od njih pravi Mark Zuckerberg.

Naposlijetku je i Mark Zuckerberg izašao na scenu i upoznao se s glumcem koji ga je utjelovio u filmu nominovanom za Oscara.

Na Eisenbergovo pitanje da li je gledao film i da li mu se svidio Zuckerberg je odgovorio kratko: "Interesantan je".

Ipak, na kraju su se srdačno rukovali i najavili show, predstavljajući ostale goste.

Podsjetimo, Mark Zuckerberg je u više navrata isticao kako nije oduševljen filmom i kako su mnoge scene neistinite.