Američki box-office
0

VIDEO / Triler "Limitless" prvi s 19 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
SF triler "Limitless" u svom je prvom vikendu na američkom box-officeu zaradio 19 miliona dolara, što je bilo dovoljno za prvo mjesto na listi.

U ovom filmu Relativity Medije Bradleey Cooper glumi ne baš uspješnog pisca čiji se život mijenja u trenutku kad počne konzumirati tajnu supstancu. Ona oslobađa sve potencijale njegovog mozga i daje mu nevjerovatne sposobnosti. Međutim, savršena formula ima i svojih mana. U filmu se pojavljuju još i Robert De Niro i Abbie Cornish. Distributeri "Limitlessa" naravno ističu kako očekuju da će pažnju na film, jednako među ženama i muškarcima, skrenuti Cooper i De Niro.

Prošlosedmični broj 1, film "Battle: Los Angeles", pao je na treće mjesto s 14,6 miliona dolara. Ostvarenje Sony Picturesa dosad je zaradilo oko 60,6 miliona dolara, dakle u dvije sedmice prikazivanja.

Drugo mjesto ove je sedmice zauzeo animirani western "Rango", čijem je istoimenom glavnom junaku, kameleonu, glas posudio Johnny Depp. Ovaj Paramountov film ove je sedmice inkasirao 15,3 miliona dolara, odnosno blizu 92,6 miliona za tri sedmice prikazivanja, javio je AP.

Prvih deset:

  1. "Limitless", 19 miliona dolara
  2. "Rango", 15,3
  1. "Battle: Los Angeles", 14,6
  2. "The Lincoln Lawyer", 13,4
  3. "Paul", 13,2
  4. "Red Riding Hood", 7,3
  5. "The Adjustment Bureau", 5,9
  6. "Mars Needs Moms!", 5,3
  7. "Beastly", 3,3
  8. "Hall Pass", 2,6 miliona dolara.