Sjevernoamerički box office
0

Triler 'Lakeview Terrace' najbolji ovog vikenda

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na vrhu sjevernoameričkih kino blagajni ovaj vikend nalazi se film "Lakeview Terrace" s zaradom od 15,6 miliona američkih dolara.

Najnovije filmsko ostvarenje iz studija Sony Pictures, triler "Lakeview Terrace", priča je o mladom paru, crnkinji i bijelcu koji se dosele u svoju kuću iz snova, ali u susjedstvu imaju konzervativnog crnog policajca i udovca (Samuel L. Jackson) koji ne odobrava takvu vezu. Ubrzo, mladi par (Patrick Wilson, Kerry Washington) postaje meta svakodnevnog maltretiranja od strane poremećenog susjeda.

Na drugom mjestu box offica ove sedmice se nalazi film braće Coen "Burn After Reading" sa zaradom od 11,2 miliona dolara.

Treće mjesto na listi najboljih zauzima komedija "My Best Friend's Girl" s Kate Hudson u glavnoj ulozi. Prvog vikenda na kino blagajnama SAD-a ovaj film zaradio je svotu od 8,3 miliona dolara.

Četvrti je animirani film "Igor" za koji su glasove posudili popularni hollywoodski glumci John Cusack, Steve Buscemi, John Cleese i Jay Leno. "Igor" je u prvom vikendu prikazivanja zaradio 8 miliona dolara.

Zarade novih filmova na američkom box officeu ovog vikenda su slijedeće:

1."Lakeview Terrace", 15,6 miliona 2."Burn After Reading", 11,2 miliona

3."My Best Friend's Girl", 8,3 miliona 4."Igor", 8 miliona 5."Righteous Kill", 7,7 miliona 6."Tyler Perry's The Family That Preys", 7,5 miliona 7."The Woman",5,3 miliona 8."Ghost Town" 5,1 milion 9."The Dark Knight", 2,9 miliona 10."The House Bunny", 2,8 miliona dolara.