MTV filmske nagrade
0

Trijumfovao film "The Twilight Saga: Eclipse"

Sarajevo-x.com
Taylor Lautner, Robert Pattinson i Kristen Stewart (Foto: AP)
U amfiteatru Gibson u Los Angelesu u nedjelju su dodijeljene MTV filmske nagrade. Očekivano, trijumfovao je film "The Twilight Saga: Eclipse".

Popularni film "Eclipse" osvojio je nagradu za najbolji film, najbolji poljubac u filmu, najbolju tučnjavu u filmu, kao i za najbolju glumicu, te najboljeg glumca.

Tinejdžerska franšiza o vampirima u takmičenju za najbolji film pobijedila je filmove "Black Swan", "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1", "Inception" i "The Social Network".

Za najboljeg glumca i glumicu nagrađeni su Robert Pattinson i Kristen Stewart, ali par je nagrađen i za najbolju tučnjavu i za najbolji poljubac u filmu.

"Stvarno se nisam nadao pobjedi. Malo mi je neugodno. Hvala vam na podršci. Vidimo se sljedeće godine", kazao je Pattinson.

Uzbuđena zbog nagrade bila je i glumica Stewart.

"Ovo je tako blesavo. Nevjerovatno je lijep osjećaj znati da imam toliku podršku. Hvala vam. Očigledno je da imamo najbolje fanove", kazala je glumica.

Nagradu za najboljeg negativca dobio je Tom Felton ("Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1"), MTV nagrada za najboljeg komičara otišla je u ruke Emmi Stone, a nagradu za najbolji proboj na filmu osvojila je Chloë Grace Moretz ("Kick-Ass").

Počasnu generacijsku nagradu dobila je Reese Witherspoon.