Od 27. jula
15

Tri nova naslova u Cinema Cityju za ugodne ljetne dane uz filmove

Od 27. jula na repertoaru Cinema Cityja dolaze tri nova filmska naslova "Valerian i grad hiljadu planeta", "Bilo jednom u Veneciji" i "Mamurni kumovi 2".

"Valerian i grad hiljadu planeta" (Valerian and the City of a Thousand Planets) je SF, akcijska avantura Luca Bessona, reditelja filmova "Peti element" i "Lucy". Glavne uloge u filmu su ostvarili Cara Delevingne, Dane DeHaan, Ethan Hawke, Rihanna i planetarno popularna pjevačica Rihanna.

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona će ga odbiti zbog njegove opsežne prošlosti sa ženama.

Pod direktivom Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline su poslani na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koja je sastavljena od hiljadu planeta. Alpha ima sedamnaest miliona stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alphi iste interese i ciljeve: nevidljive sile će dovesti cijeli grad u veliku opasnost.

"Bilo jednom u Veneciji" (Once Upon a Time in Venice) je akcijska komedija u kojoj Bruce Willis igra ulogu privatnog detektiva iz Los Angelesa koji se povukao iz posla, ali ne sasvim.

Njegov profesionalni i privatni život se ruši kada njegovog voljenog psa ljubimca Buddyja ukrade ozloglašena banda. Čitav niz ludih okolnosti dovodi ga dotle da se kladi sa bandom, dok ga u isto vrijeme progone dva osvetoljubiva brata Samoanca, debelokošca, i još nekoliko drugih mutnih likova.

Kažu da je pas najbolji čovjekov prijatelj, a Steve nam pokazuje koliko daleko je čovjek spreman da ode da bi ponovo bio sa njim.

"Mamurni kumovi 2" (A Few Less Men) je drugi nastavak hit komedije reditelja Marka Lamprella, a koja obećava mnogo više smijeha.

David, Tom i Graham moraju prevesti Lukeov lijes natrag u London nakon što prilikom prisilnog slijetanja aviona završe usred australske pustinje.

Dečki su prepuni boli, krivice i njima karakteristične samoopsjednutosti, ali i pod stalnom prijetnjom Lukeovog ludog rođaka Henryja. Ako ne uspiju isporučiti tijelo na vrijeme za sprovod, platit će to psihički i fizički.