|

Tri nova filmska naslova od četvrtka u Cinema Cityju

Tri nova filmska naslova od četvrtka u Cinema Cityju
0
Klix.ba
21.12.2015. u 12:09
1
komentara
0

dijeljenja
Tri nova filmska naslova od četvrtka u Cinema Cityju
Od 24. do 30. decembra Cinema City prikazuje tri nova filmska naslova "Macbeth", "Sestre" i "Saba: Mali ratnik velikog srca".
"Macbeth" (Macbeth) je historijska drama reditelja Justina Kurzela, a glavne uloge u filmu tumače Michael Fassbender, Marion Cotillard, Sean Harris...Macbeth je priča o neustrašivom ratniku i inspirirajućem vođi koji je oboren ambicijom i žudnjom. Donosimo uzbudljivu interpretaciju dramatične stvarnosti toga vremena i zamišljanja kako je rat zaista utjecao na jednog od Shakespearovih najpoznatijih i neodoljivih likova. Ova nevjerojatna priča o strasti i ambiciji koje uništavaju smještena je u ratom rastrganu Škotsku u jedanaestom stoljeću.


"Sestre" (Sisters) je komedija reditelja Jasona Moorea, a glavne likove u filmu tumače Tina Fey, Amy Poehler, Maya Rudolph...


Tina Fey i Amy Poehler se ponovo ujedinjuju u komediji reditelja Jasona Moorea (Pitch Perfect) o dvije udaljene sestre koje su pozvane da se vrate kući i srede svoju dječiju sobu prije nego što njihovi roditelji prodaju porodičnu kuću. U želji da se prisjete slavnih dana, one će prirediti posljednju srednjoškolsku žurku za svoje drugare iz razreda, što će se pretvoriti u katarzičnu pijanku koja je neophodna gomili odraslih ljudi..."Saba: Mali ratnik velikog srca" (Savva Heart of the Warrior) je animirani crtić reditelja Maksima Fadeeva.


Saba: Mali ratnik velikoga srca je originalna priča o 10-godišnjem dječaku koji živi u malom selu u šumi. Selo u kojem živi Saba je nekada bilo pod zaštitom kraljevskih bijelih vukova, a sada je lak plijen nemilosrdnih hijena. Pokušavajući pobjeći od hijena Saba se nađe u čarobnom svijetu o kojem je ranije čuo samo priče. To je mjesto gdje upoznaje bijelog vuka, smiješno maleno ružičasto stvorenje i još mnogo novih prijatelja koji mu pomažu u oslobođenju njegovog sela od bijesnih hijena.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...