Cinema City
26

Tri nova filma u najvećem sarajevskom kinu

Od 6. aprila 2017. tri nova filmska naslova naći će se na programu Cinema Cityja. Riječ je o djelima "Koliba", "U velikom stilu" i "Mali šef".

"Koliba" (The Shack) je drama temeljena na bestselleru New York Timesa. Redatelj filma je Stuart Hazeldine, a glavne uloge tumače Sam Worthington, Radha Mitchell, Octavia Spencer i drugi.

Koliba je priča o ocu čija je kćerka Missy oteta tokom porodičnog izleta i ubijena. Jedino što je ostalo, krvavu haljinicu, policija je pronašla u napuštenoj kolibi u divljini Oregona. Četiri godine kasnije ožalošćeni Mack prima čudnu poruku, poziv da posjeti onu istu kolibu. Oklijeva, no ipak odlazi i doživi susret sa samim Bogom ili, točnije, sa Svetim Trojstvom prikazanim u liku krupne vesele crnkinje Elousie (Otac), fizički ne osobito privlačnog nižeg muškarca arapskih crta lica (Sin) i nježne Azijke Sarayu (Duh Sveti). Nakon što dobije odgovore na mnoga vječna pitanja, Mack se miri s Bogom kojemu je, otkako mu je ubijena kći, gotovo okrenuo leđa.

"U velikom stilu" (Going in Style) je komedija reditelja Zacha Braffa, glavne uloge tumače oscarovci Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin i drugi.

Trojica penzionera, Willie, Joe i Al, koji žive zajedno i polako trunu u beskrajno jednoličnim danima, očajnički tražeći način kako platiti zaostale račune i provesti više vremena sa svojim najmilijima. U jednom trenutku odluče opljačkati svoju banku kako bi se domogli svojih novaca. Od zamršenog planiranja do savršene provedbe, ova će pljačka trojcu koje je društvo otpisalo, udahnuti novu energiju. Ako im pođe za rukom, novac će im sigurno dobro doći, a ako ih uhvate, što je najgore što se može dogoditi trojici staraca? Možda će otići u zatvor, možda u grob. U svakom slučaju, otići će U velikom stilu.

"Mali šef" (The Boss Baby) je animirana komedija rediteljskog dvojca Hendela Butoya i Toma McGratha.

Sedmogodišnji dječak Tim ljubomoran je na svog novog mlađeg brata, kojeg njegovi roditelji obožavaju. Međutim, Tim uskoro otkriva veliku tajnu svoga brata te će se morati udružiti zajedno s njim, kako bi svaki od njih ostvario svoj cilj. Mali šef je urnebesna priča o utjecaju dolaska nove bebe u porodicu, ispričana iz perspektive maštovitog sedmogodišnjaka. Ova originalna komedija o važnosti porodice privući će sve generacije.