Film/TV
5

Tri nova filma na repertoaru kina Cinema City

Od 16. februara na programu sarajevskom multiplex kina Cinema City naći će se tri nova filmska naslova.

"Lijek za život" (A Cure for Wellness) je psihološki triler redatelja Gorea Verbinskog, a glavne uloge u filmu tumače Dane DeHaan, Jason Isaacs, Celia Imrie...

Mladi ambiciozni direktor, poslan je u idilični wellness centar u Švicarske Alpe. Ubrzo počinje sumnjati da čudesan spa nije onakav kakav se čini. Kada počne otkrivati njegove mračne tajne, saznaje da mu je dijagnosticirana bolest od koje boluju svi u spa centru te su tu iz razloga što traže lijek za nju. U glavnim ulogama ćemo gledati Miu Goth, Danea DeHaana i Jasona Isaacsa.

"Podijeljen" (Split) je horor triler, redatelja M. Nighta Shyamalana, a u glavnim ulogama su James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson.

Reditelj, scenarista i producent M. Night Shyamalan vraća se s novim originalnim trilerom "Podijeljen" koji se bavi misterioznim i zabačenim dijelovima poremećenog uma jednog čovjeka.

Dok je mentalna podijeljenost onih koji imaju disocijativni poremećaj ličnosti dugo fascinirala i zbunjivala naučnike, vjeruje se da neki mogu da manifestuju i jedinstvene fizičke atribute za svaku od ličnosti, kognitivnu i psihološku prizmu unutar jednog bića.

Iako je Kevin (James McAvoy) iskazao 23 ličnosti svom psihijatru, dr. Fletcher (Betty Buckley), jedna je još uvijek u sjenci, ali se sprema da se ispolji i nadvlada sve ostale. Primoran da otme tri tinejdžerke koje predvodi svojeglava i promućurna Casey (Anya Taylor-Joy), Kevin započinje borbu za preživljavanje sa svim ličnostima unutar sebe, kao i onima okolo, dok se zidovi među njegovim identitetima ruše.

"Rat profesora" (Fist Fight) je komedija redatelja Richiea Keena, a glavne likove u filmu tumače Charlie Day, Ice Cube i Christina Hendricks.

Priča prati dva nastavnika koji dolaze u sukob. Na jednoj strani je Day koji igra ulogu blagog čovjeka, a na drugoj je puno grublji Cube koji ga izaziva na dvoboj. Niti nijedna od njihove dvije životne filozofije ne funkcionira u javnoj školi te sukob postaje puno veća metafora za sistem i stvari koje se trebaju promijeniti. U sporednim su ulogama Tracy Morgan, Dean Norris, Christina Hendricks te Jillian Bell.