Kontroverzni show
0

"Trenutak istine" i u BiH?

Sarajevo-x.com
Screenshot: Nova TV
Screenshot: Nova TV
Kontroverzni televizijski takmičarski show "Trenutak istine" koji se već duže vrijeme prikazuje na hrvatskoj Novoj TV, svaki utorak gledatelje prikuje za male ekrane, a od ovog mjeseca emisija o istini i laži prikazuje se i na Televiziji Pink u susjednoj nam Srbiji.

Od zamjenice generalnog direktora i direktorice marketinga Televizije Pink BH Lajle Torlak saznajemo da su čelnici ove medijske kuće u pregovorima za otkup licence pomenutog kviza za teritorij Bosne i Hercegovine. No, detaljnije informacije o početku emitiranja napete igre još uvijek nisu poznati.

"Trenutak istine" je licencirani show produciran prema Reveilleovu orginalu "The Moment of Truth", koji se emitira u 23 zemlje u svijetu, uključujući SAD, Italiju, Francusku, Njemačku, Španiju, Brazil, Veliku Britaniju i druge zemlje.

Pod motom da je 'u svijetu laži, istina na cijeni', voditelj ispituju takmičare o najintimnijim stvarima iz njihovog života, u prisustvu članova porodice i prijatelja.

Članovi porodice i prijatelji, s druge strane, komentiraju odgovore takmičara, kojeg samo jednom u toku emisije pritiskom na dugme ispred njih, mogu spasiti od neugodnog pitanja, ako ne žele da javnost sazna odgovor.

Svakim krugom pitanja postaju sve intimnija i provokativnija, a takmičar može u svakom trenutku odustati, ali prije postavljanja novog pitanja i otići s osvojenim iznosom. No, jednom kada je pitanje postavljeno, ukoliko kandidat odgovori neiskreno, gubi sav novac koji je do tada osvojio

Prije samog nastupa koji se snima pred publikom, takmičari se podvrgnu detektoru laži, gdje im se postavljaju razna pitanja, na koja kasnije u studiju mora odgovoriti iskreno. Pitanja su selektirana po novoima, a kako igra napreduje, kandidati osvajaju više novca, ali i moraju odgovarati na škakljivija pitanja o događajima iz svoje prošlosti, seksualnog života, te otkrivati svoje najintimnije želje.

Na 'vrućoj stolici' tako se mijenjaju takmičari koji, između ostalog, otkrivaju kako su na radnom mjestu oralno zadovoljavali svoje mušterije, kako su imali seks sa maloljetnikom/maloljetnicom, te kako vole voditi ljubav na javnom mjestu.

Tokom potrage za najiskrenijom osobom, televizijski gledatelji imaju priliku upoznati se sa likovima koji javno priznaju da se vole stiskati uz grudi ženama u tramvaju, masturbirati na radnom mjestu. Takmičari između ostalog otkrivaju vezu sa oženjenim muškarcem i ženom, eksperimentalni homoseksualni odnos koji su imali u mladosti, te priznaju da ih napaljuju životinje. Kakve ćemo sve šokantne ispovijedi čuti od naših građana, ostaje da se vidi.